Besparen op uw zakelijke energie rekening zonder enige tijdsinvestering

 U zit nergens aan vast, volledig vrijblijvend.

U betaalt eenmalig €14,95 administratiekosten aan de partner als u op de besparing ingaat.

Wij onderzoeken al de beste   opties echt gratis.

Bent u ook zo klaar

met tijdverspillen

aan eindeloos

vergelijken tussen

(zakelijke) energieaanbieders?

Energie, waar moet ik nu op letten als ondernemer?

Vandaar dat we het u gemakkelijk willen maken. Dit is de MEGA kennisbank over energie, vooral gericht op MKB & ZZP.

Zakelijke energie

Energie, je denkt er even aan als ondernemer en je ziet ze al weer voor je. De deur aan deur verkopers, en de volhardende telemarketeers die allemaal de beste energieaanbiedingen hebben klaarliggen.

Misschien ervaart u dit als vervelend, maar u kunt wel degelijk tot 20% per jaar besparen op zakelijke energie.

Het overstappen is tegenwoordig ook kinderspel, overstappen van zakelijke energieleverancier is tegenwoordig slechts een administratieve wijziging. Er wijzigt niets in je verbinding met het stroom en gasnetwerk, bij elke aanbieder waar je voor kiest krijg je exact dezelfde gas en stroom. Het overstappen heeft dus enkel en alleen zin als u echt in de kosten wil snijden.

Los het simpel en eenvoudig gratis op

Zo krijgt u overzicht en kunt u gemakkelijk research doen. Of wat misschien nog makkelijker is: vul hier uw gegevens in en ons onderzoeksteam legt uw wens gratis voor aan ons partnernetwerk. U ontvangt de beste prijs/kwaliteit oplossing zonder enige tijdsinvestering!. (Toch raad ik je aan deze pagina eens door te spitten, zo weet je zeker dat je snel de beste keuze gemaakt hebt.) Nog meer vaste lasten vergelijken? Je kunt hier ook gemakkelijk je telefonie en verzekeringen leveranciers laten checken.

Groei van bedrijf en zakelijke energie

Tijdens de groei van uw bedrijf is het voor u als ondernemer essentieel om in de gaten te houden dat geleverde goederen en diensten die u van uw leveranciers onvangt goed meegroeien. Energie is daar een uitstekend voorbeeld van. Het is tenslotte een van de motoren van uw bedrijf. En uw bedrijfsprocessen kunnen grotendeels van energie afhankelijk zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er op het gebied van energie talloze mogelijkheden zijn voor bedrijven en ZZPers.

Je kunt eenvoudig overstappen op andere zakelijke energie leveranciers

U kunt tegenwoordig  eenvoudig overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, zodat u bijvoorbeeld lagere tarieven en betere service krijgt. Maar tijdens de groei van het bedrijf is een contractbeëindiging niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat u nog enkele jaren aan het contract vastzit. Maar toch geef niet op, het is bij de meeste zakelijke energieleveranciers geen probleem als u flink groeit.

Veel energieleveranciers denken graag mee in het groeiproces, ze zullen hun uiterste best doen om hun energieaanbod aan te laten sluiten op uw wensen. Er zijn daarentegen helaas ook zakelijke energieleveranciers die graag een extra bedrag verdienen omdat u hard groeit, en juist in deze situaties moet u goed gaan oppassen.

Is opzeggen dan geen gedoe?

Wij hebben het even voor u uitgezocht. Het opzeggen van een zakelijk energiecontract is eigenlijk vrij eenvoudig, u stuurt een ondertekende brief naar de oude energieleverancier waarin u alle gegevens zoals uw leveringsadres(sen), de EAN-code(s) van je aansluiting(en), het huidige klantnummer en de gewenste opzegdatum.

energie voor bedrijf

Let op de opzegtermijn van je contract

Let bij het opzeggen van je energiecontract ook op de opzegtermijn. Deze kan verschillen per energieleverancier. Meestal ligt de opzegtermijn tussen de 6 maanden en 30 dagen voor de einddatum van het contract. Wil je eerder opzeggen, vraag dan naar de opzegvergoeding waar je rekening mee moet houden.

Het is wel belangrijk dat u in de opzegbrief vermeld dat u een opzegbevestiging wilt ontvangen. Zo zorgt u er voor dat er geen verassingen voor de deur staan en weet u zeker dat de opzegging goed is verwerkt. Zeg uw nieuwe zakelijke energiecontract direct op nadat je het hebt afgesloten. Zo ben je nooit te laat met opzeggen en vermijd je een eventuele boete bij contractbreuk.

Scheelt de prijs van onderlinge energieleveranciers echt zo veel?

Door middel van deze prijsverlagingen komen er meer geïnteresseerde klanten, het wordt dus steeds meer een concurrentiestrijd op het gebied van prijs. En dat maakt het voor u als klant natuurlijk een stuk eenvoudiger om te zorgen dat het zakelijke energiecontract voor de laagste prijs kan worden afgesloten. Daarbij maakt deze concurrentiestrijd het ook mogelijk om talloze extra voordelen te verkrijgen, zoals kortlopende kortingen en eventuele accessoires bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract.

zakelijke energie

Hoe zit het met ZZP’ers en Grootverbruikers

Grootzakelijke energieverbruikers worden vandaag de dag steeds meer gestimuleerd om over te stappen naar duurzamere alternatieven. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de Nederlandse overheid actief bezig is om te zorgen dat de uitstoot in Nederland verlaagd wordt. Toch is er bij veel grootzakelijke energieklanten nog niet direct duidelijkheid over het verbeteren van de energie.

Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid informatie die beschikbaar is. Voor veel bedrijven blijft het lastig om direct op het eerste oog te zien wat er nu gebeurt als er een overstap naar groene energie wordt gemaakt. Dit is niet vreemd, het heeft vooral te maken met de onduidelijkheid omtrent verbruik en welke impact het bedrijf kan hebben op het moment dat zij actiever met groene energie aan de slag gaan.

 

Hoe heb ik er baat bij als ZZPér?

Niet alleen bedrijven met meerdere werknemers hebben baat bij het vergelijken van de zakelijke energiekosten. Als startende ondernemer of ZZP’er kunt u ideaal gebruikmaken van deze besparing. Huurt u op dit moment een kantoor of werkt u vanuit huis? Dan is de kans groot dat u een contract heeft bij een zakelijke leverancier.

Wanneer u voordat u dit contract hebt afgesloten nog geen vergelijking heeft opgesteld bestaat de kans dat u een te hoog tarief voor uw zakelijke energieverbruik betaalt. Wij hebben bovenstaande vergelijking ontwikkeld voor startende ondernemers en ZZP’ers die op zoek zijn naar een snelle methode om te besparen op de energiekosten.

 Kijk dit handige filmpje om te zien hoe groene stroom werkt.

Wat is groene stroom, en onderneem ik dan echt duurzaam?

Als u actief bezig wilt zijn om uw bedrijf te laten groeien, is het daarom noodzaak om ook op het gebied van energiebesparing een aantal factoren goed te vervullen. Wij helpen u graag verder bij het maken van deze keuzes. Daarom geven wij u in dit artikel meer informatie over de manieren waarop u energiebesparing een sterkere kern binnen uw organisatie kunt maken.

Energie opwekken door middel van zonnepanelen is een investering die zich over de loop van enkele jaren terugbetaald. Het is daardoor voor veel kleinere bedrijven op dit moment nog niet interessant om hier actief in te investeren. Tenslotte zijn er andere factoren die goedkoper zijn dan deze investering en die actiever bijdragen aan de groei van de organisatie.

zakelijke energie vergelijken

Voordelen van groene stroom

  • Groene stroom zorgt voor minder CO2-uitstoot en heeft daardoor een veel kleinere milieu-impact dan de energie die wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen. Maar dat wist je wellicht al. Hernieuwbare energie heeft echter nog een pak andere voordelen, waaraan je misschien nog niet had gedacht.
  • De duurzame bronnen die we gebruiken voor groene stroom zijn niet enkel milieuvriendelijk, ze zijn ook eindeloos beschikbaar. Zonlicht, wind en waterkracht kunnen we blijven benutten zolang de aarde bestaat. Alle investeringen die we nu doen, blijven dus ook op de lange termijn vruchten afwerpen.

Toch moeten bedrijven aan de slag met energiebesparing. Dit heeft niet alleen een duurzame en milieuvriendelijke achtergrond. Het draagt ook bij aan de groei van de onderneming. Zo kunnen bedrijven die actief bezig zijn met energiebesparing over het algemeen sneller groeien, al is het maar om het feit dat zij ontzettend veel kosten besparen. Daarbij helpt innoveren binnen de organisatie op het gebied van energie ook om gemakkelijker te innoveren op andere onderdelen van de organisatie.

Toch zijn zonnepanelen voor grootzakelijke energieverbruikers juist wel interessant. Grootzakelijke verbruikers hebben over het algemeen een groter budget om investeringen zoals de aanschaf van zonnepanelen te financieren. En doordat de effectiviteit van zonnepanelen de laatste jaren omhoog is geschoten, wordt het voor deze bedrijven aanzienlijk interessanter om deze investering te doen.

energie zakelijk gebruik

Energieleverancier kiezen

Zakelijke energie is voor bedrijven een essentieel onderdeel om de bedrijfsprocessen draaiende te houden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar manieren om op dit gebied minder kosten te maken. De gemiddelde kosten voor een bedrijf worden de laatste jaren steeds hoger, vooral omdat het verbruik van bedrijven simpelweg stijgt.

En dat is vervelend, want de meeste bedrijven rekenen de huidige verbruikskosten simpelweg de komende jaren door, en daardoor ontstaat er een tekort binnen het budget voor zakelijke energie. Het is daarom essentieel om te weten welke kosten u kunt verwachten op het moment dat u een zakelijk energiecontract afsluit. Hier komen verschillende kosten bij kijken, die uiteindelijk in de totale kostenpost voor energie zullen resulteren.
Besparen op energie is voor veel bedrijven nog steeds een moeilijk onderdeel.

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel initiatieven die helpen om minder energie te verbruiken, toch lukt het nog niet ieder bedrijf om hier maximaal op in te spelen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de technologieën die helpen om energie te besparen zich redelijk snel ontwikkelen. Het blijkt dat dit voor bedrijven moeilijk is bij te houden en dat het vooral moeilijk is om in te schatten wanneer het juiste moment aanbreekt om van deze technologieën gebruik te maken.

Energieleverancier kiezen

Om maar direct met de deur in huis te vallen: zakelijke tarieven zijn niet goedkoper dan particuliere tarieven. Dit denken veel mensen wél, en energieleveranciers spelen daar handig op in. Zakelijke tarieven zijn echter gelijk aan particuliere tarieven of zelfs hoger. Zakelijke energie is voor een leverancier duurder om in te kopen. Dit heeft te maken met vraag en aanbod. Bedrijven verbruiken immers voornamelijk overdag energie. Er is overdag een grote vraag naar energie, met als resultaat een hogere prijs.

‘s Avonds verbruiken met name consumenten energie. Dit resulteert in een beduidend lagere vraag t.o.v. de vraag naar zakelijke energie. Een lagere vraag leidt tot lagere tarieven. Het inkoopprofiel van een consument is dus gunstiger dan een zakelijk profiel. Zakelijke energie voor een eenmanszaak loont dus bijna nooit.

De contractvoorwaarden voor zakelijk energie zijn vaak een stuk minder voordelig

Verder zijn de contractvoorwaarden voor zakelijke afnemers beduidend slechter dan voor particulieren. Consumenten worden namelijk veel beter beschermd door de wet. Bij consumenten is een boete bij voortijdig opzeggen maximaal 125 euro per product. Bij zakelijk kan deze boete oplopen tot meerdere honderden (zelfs duizenden) euro’s. Daarnaast mag een zakelijk contract stilzwijgend met 1 jaar worden verlengd. Bij een particulier contract mag dat niet. Bovenstaande zaken zijn belangrijke redenen waarom leveranciers klanten graag op een zakelijk contract willen hebben. Lees meer over de zakelijke energiemarkt.

Zakelijke energie tarieven zijn meestal zonder BTW weergegeven

Zakelijke tarieven worden exclusief BTW weergegeven. Als u dit vergelijkt met particuliere tarieven, die inclusief BTW worden weergegeven, lijkt het goedkoper. Echter dat is het niet. Er worden appels met peren vergeleken. Daarnaast wordt verteld dat u alle energiekosten zakelijk kunt opgeven. Dit klopt niet! Als u thuis werkt, en dit kunt aantonen, mag u een gedeelte van de energiekosten als zakelijk opgeven (bij zowel een zakelijk als een particulier contract). Overleg dit eerst met uw boekhouder of accountant.

Het is duidelijk dat zakelijke energieaanbieders u graag als klant willen hebben. Al met al zijn de in dit artikel genoemde redenen in ons opzicht overtuigend om níet te kiezen voor een zakelijk contract. Natuurlijk is er een omslagpunt wanneer u een grootverbruiker bent, u een kantoorpand heeft of simpelweg een groot zakelijk energie aansluiting heeft. 

Zelf energie vergelijken

Summary
Review Date
Reviewed Item
Zakelijke energie vergelijken
Author Rating
41star1star1star1stargray
x Gedeeld