Bent u ook klaar met tijd verspillen aan eindeloos vergelijken tussen financial lease aanbieders?

 U zit nergens aan vast, volledig vrijblijvend.

U betaalt eenmalig €14,95 administratiekosten aan de partner als u op de besparing ingaat.

Wij onderzoeken al de beste   opties echt gratis.

Bent u ook zo klaar

met tijdverspillen

aan eindeloos

vergelijken tussen

(zakelijke) telefoonaanbieders?

Financial lease, waar moet ik nu op letten als ondernemer?

Vandaar dat we het u gemakkelijk willen maken. Dit is de MEGA kennisbank over telefonie, vooral gericht op MKB & ZZP.

Financial lease en het bedrijfsleven

Zakelijke lease is in het bedrijfsleven een vrij veel gebruikte vorm van kredietverstrekking. Er zijn diverse vormen van zakelijke lease, waarbij de ene vorm meer voordelen of nadelen heeft dan de andere vorm. Een en ander is afhankelijk wat de wensen van een onderneming zijn en welke keuzes de onderneming wil maken.

In principe zijn er vele mogelijkheden tot lease, maar de meest bekende vorm van lease zijn de bedrijfswagens. Maar ook fabrieksmachines en kantoorinventaris worden veel als te leasen producten gezien. We onderscheiden in de lease twee begrippen: lessor en lessee. Daarbij is de lessor de kredietverstrekker en de lessee is de kredietafnemer.

Los het simpel en eenvoudig gratis op

Zo krijgt u overzicht en kunt u gemakkelijk research doen. Of wat misschien nog makkelijker is: vul hier uw gegevens in en ons onderzoeksteam legt uw wens gratis voor aan ons partnernetwerk. U ontvangt de beste prijs/kwaliteit oplossing zonder enige tijdsinvestering!. (Toch raad ik je aan deze pagina eens door te spitten, zo weet je zeker dat je snel de beste keuze gemaakt hebt.) Je kunt hier ook gemakkelijk je operational lease, private lease, occasion lease, bedrijfswagen of brandstofpas vergelijken of aanvragen

Financial leasing

Een vorm van lease is financial lease. Bij financial lease schaft de lessor het betreffende object aan. De lessor geeft het object in bruikleen aan de lessee, die er een maandelijks bedrag voor betaald. Dit bedrag komt overeen met het door de lessor geïnvesteerde bedrag.

Dit houdt in dat het eigendomsrecht aan het einde van de leaseperiode automatisch overgaat naar de lessee. De lessor blijft tijdens de leaseperiode alleen juridisch eigenaar.

De Lessee heeft namelijk het gebruik, onderhoud en verzekering voor zijn rekening. De lessor loopt dus eigenlijk geen enkel risico met deze constructie, omdat de lessee de investering geheel weer terugbetaald. 

Voordelen van financial leasing

Voor zowel de lessor als de lessee heeft financial leasing voordelen. De lessor loopt geen enkel risico en is ook niet aansprakelijk voor onderhoud en verzekering. De Lessee mag, omdat hij het economisch risico draagt, het object op de balans zetten en er over afschrijven.

Een ander voordeel is dat de lessor normaliter een langer afbetalingstermijn biedt dan bijvoorbeeld een lening bij een bank. Hierdoor zullen de maandelijkse lasten voor de lessee lager zijn dan wanneer deze een lening bij een bank afsluit.

De lessee hoeft ook niet ineens een groot bedrag te investeren voor aanschaf van het object. Ook is alleen het betreffende object onderdeel als onderpand voor betaling door de lessee, zodat overige activa vrij van onderpand kunnen blijven. 

Verschil operational lease

Het grote verschil operational lease met financial lease is, dat het economische risico bij operational lease volledig bij de lessor ligt. Het risico op een lagere restwaarde ligt volledig bij de lessor, alsmede alle onderhoud, reparaties en verzekeringen. Het voordeel voor de lessee om voor operational lease te kiezen is puur gemak.

U betaald dan maandelijks een bepaald bedrag voor gebruik van het object, maar loopt geen enkel risico bij schade of waardevermindering. Het is een vorm van huur.

De lessee hoeft het geleasde object ook niet op de balans te zetten. Na afloop van de operational leaseperiode blijft het object van de lessor. Maar dikwijls wordt er in het leasecontract ook een bedrag afgedongen, waarbij de lessee na einde contract, het object koopt van de lessor.

Wanneer u dus als ondernemer eigenaar van een object wilt worden, met alle economische voor- en nadelen, maar niet direct veel liquide middelen wil investeren, dan moet u voor financial leasing kiezen.

x Gedeeld