Best lastig, een goede incasso oplossing vinden voor uw situatie

 U zit nergens aan vast, volledig vrijblijvend.

U betaalt eenmalig €14,95 administratiekosten aan de partner als u op de besparing ingaat.

Wij onderzoeken al de beste   opties echt gratis.

Bent u ook zo klaar

met tijdverspillen

aan eindeloos

vergelijken tussen

(zakelijke) telefoonaanbieders?

Incasso, waar moet ik nu op letten als ondernemer?

Vandaar dat we het u gemakkelijk willen maken. Dit is de MEGA kennisbank over incasso, vooral gericht op MKB & ZZP.

Het is vervelend maar het moet soms, een incasso traject.

Los het simpel en eenvoudig gratis op

Zo krijgt u overzicht en kunt u gemakkelijk research doen. Of wat misschien nog makkelijker is: vul hier uw gegevens in en ons onderzoeksteam legt uw wens gratis voor aan ons partnernetwerk. U ontvangt de beste prijs/kwaliteit oplossing zonder enige tijdsinvestering!. (Toch raad ik je aan deze pagina eens door te spitten, zo weet je zeker dat je snel de beste keuze gemaakt hebt.)

↬ 

Incasso blijft een lastige zaak voor ondernemers

Het inzetten van een incassobureau is voor veel ondernemers een vrij grote stap. Het betekent namelijk dat de relatie tussen ondernemer en klant een enorme deuk heeft opgelopen doordat de incasso overgedragen wordt aan een incassobureau met alle gevolgen van dien. Een incassoprocedure starten is daarom nooit leuk. En alhoewel uw klant misschien niet betaalt, wilt u deze ook niet kwijt.

Ondernemers moeten daarom goed nadenken over het inschakelen van een incassobureau voor het innen van openstaande facturen. Een betrouwbare partij is een must. En dan komt er nog eens bij kijken wat voor een partij, een no-cure no pay incassobureau of toch wat anders? Wanneer schakelt u een incassobureau in en draagt u uw openstaande vorderingen over aan een no cure no pay incassobureau?

Wat is er nu precies wel en niet toegestaan?

In principe is er een wettelijke termijn voor incasso tussen bedrijven onderling, en de incassoprocedure is goed ingeregeld waardoor dit relatief eenvoudig is. Er is in maart 2013 namelijk een verandering doorgevoerd. Betalingstermijnen voor facturen tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en de overheid zijn wettelijk vastgelegd.

Hierdoor kunnen bedrijven eenvoudiger hun betalingsachterstanden innen, er is namelijk een wettelijke regel, waar bedrijven zich aan dienen te houden. Deze deze regels zijn ook vastgelegd in Europees verband. Het innen via een gerechtelijke procedure kan gewoon vanuit de vestigingsplaats van uw bedrijf. Indien u niets heeft afgesproken met een bedrijf, dan is de wettelijke termijn, binnen 30 dagen betalen. Gebeurt dit niet? Dan kunt u actie ondernemen.

Waar moet u nu als ondernemer echt op letten?

Wanneer een bedrijf uw factuur niet betaalt volgens de wet uiterlijk na 30 dagen incassokosten in rekening brengen. Dit kunnen ook incassokosten zijn die van te voren zijn afgesproken, (zoals bij het overschrijden van de betalingstermijn). Zo niet dan gelden de wettelijke incassokosten, deze incassokosten zijn dan de inkomsten van het incassobureau.

Als bedrijf hoeft u geen enkele aanmaning te sturen. De wet geeft dit heel duidelijk aan.Wanneer een bedrijf uw factuur niet betaalt volgens de wet uiterlijk na 30 dagen incassokosten in rekening brengen. Dit kunnen ook incassokosten zijn die van te voren zijn afgesproken, (zoals bij het overschrijden van de betalingstermijn).

Zo niet dan gelden de wettelijke incassokosten, deze incassokosten zijn dan de inkomsten van het incassobureau. Als bedrijf hoeft u geen enkele aanmaning te sturen. De wet geeft dit heel duidelijk aan.Het inschakelen van een incassobureau met een no cure no pay bedrijfsvoering heeft als grote voordeel dat uw incasso opdracht nooit op de plank blijft liggen. Het incassobureau dat werkt op basis van no cure no pay levert snel resultaat op.

Een incasso overdragen aan het no cure no pay incassobureau heeft voor u alleen zin als de openstaande facturen ook daadwerkelijk worden voldaan door de niet-betalende klant. Veel incassobureaus die op no cure no pay basis werken zijn afhankelijk van de wettelijke incassokosten.

Vaak zijn dit soort incassobureaus gebaat bij duidelijke afspraken en het is dus ook in het belang van het incassobureau dat uw opdracht snel resultaat oplevert. Het kan dus vooral in het begin van een incassotraject een uitstekende oplossing zijn

Een aantal tips

⦁ Factureer direct aan de klant

⦁ Stuur na 30 dagen direct 1 aanmaning. (Dit is niet eens verplicht)

⦁ Bij  het niet betalen van vordering kunt u het beste een incassobureau inschakelen. Dit voert de druk op, en gevorderden komen niet onder incassokosten uit.

⦁ Indien u niets afspreekt dan vervallen de betalingsafspraken automatisch na een betalingstermijn van 30 dagen. Maak dus goede afspraken

⦁ U kunt alles afspreken wat u wilt,  maar deze afspraken mogen niet langer dan 60 dagen zijn. Tenzij u een lease/financieringsconstructie heeft aangeboden.

⦁ Een bedrijf kan een langere betalingstermijn als 60 dagen afspreken, maar dit mag nooit ten koste gaan van de bedrijfsvoering van één van de partijen.

x Gedeeld