Bent u ook klaar met tijd verspillen aan eindeloos vergelijken payrolling aanbieders?

 U zit nergens aan vast, volledig vrijblijvend.

U betaalt eenmalig €14,95 administratiekosten aan de partner als u op de besparing ingaat.

Wij onderzoeken al de beste   opties echt gratis.

Bent u ook zo klaar

met tijdverspillen

aan eindeloos

vergelijken tussen

payrolling aanbieders?

Payrolling, waar moet ik nu op letten als ondernemer?

Vandaar dat we het u gemakkelijk willen maken. Dit is de MEGA kennisbank over payrolling, vooral gericht op MKB & ZZP.

Maar wat kan ik daar nu mee?

Payrolling is het proces waarbij werkgevers een werknemer betalen voor het werk dat ze hebben voltooid. Voor elk bedrijf met werknemers moet een payroll worden ingesteld. Hoewel payroll een alledaagse klus lijkt, gaat het om veel aspecten, waaronder het inhouden van belastingen van elk loonstrookje en het zorgen dat geld naar de juiste overheidsinstantie wordt overgemaakt. 

Payrolltaken kunnen een enorme last en ongewenste stress zijn voor eigenaren van MKB bedrijven. Een gemiste deadline of onjuiste aangifte van belastingen kan leiden tot boetes of in het ergste geval gevangenisstraf wegens belasting perikelen. Om deze problemen te voorkomen, kunnen kleine en middelgrote bedrijven profiteren van het gebruik van payrolling diensten.

Los het simpel en eenvoudig gratis op

Zo krijgt u overzicht en kunt u gemakkelijk research doen. Of wat misschien nog makkelijker is: vul hier uw gegevens in en ons onderzoeksteam legt uw wens gratis voor aan ons partnernetwerk. U ontvangt de beste prijs/kwaliteit oplossing zonder enige tijdsinvestering!. (Toch raad ik je aan deze pagina eens door te spitten, zo weet je zeker dat je snel de beste keuze gemaakt hebt.) Je kunt hier ook gemakkelijk je ICT, boekhouding en de facilitaire diensten laten checken en vergelijken.

Is een salarissysteem ook een voorbeeld van payrolling?

Een salarissysteem is software die is ontworpen om alle taken van werknemersbetalingen en het indienen van werknemersbelastingen te organiseren. Deze taken kunnen het bijhouden van uren, het berekenen van lonen, bronbelastingen en inhoudingen, het afdrukken en leveren van cheques en het betalen van werkbelasting aan de overheid omvatten.

Payroll-software vereist vaak heel weinig input van de werkgever. De werkgever is verplicht looninformatie en -uren in te voeren – vervolgens berekent de software de informatie en voert het automatisch inhoudingen uit. De meeste payroll-software wordt automatisch bijgewerkt wanneer een belastingwetgeving verandert en zal werkgevers eraan herinneren wanneer ze verschillende belastingformulieren moeten indienen.

Laat me de elementen van de payrolling opsplitsen; de payrolling-onderneming dient als recordhouder. Voor het grootste deel houdt dit in dat de verplichtingen van werknemers en werkgevers verbonden zijn aan de payrolling aanbieder, niet aan de klant (u als MKB bedrijf). De payrolling aanbieder is verantwoordelijk voor het innen en betalen van loonheffingen en voor het betalen van alle werkgeversbelastingen, compensatie voor werknemers en eventuele loonheffingen. 

payrolling voor bedrijven

Voordelen payrolling voor werknemers

Een payrolling bedrijf biedt ook voordelen voor haar werknemers, zoals ziektekostenverzekering, tandarts verzekering en andere voordelen. Het payrollbedrijf biedt ook algemene aansprakelijkheidsverzekeringen.

Payrolling bedrijven hebben vaak een personeelsbestand met een hoog verloop, wat betekent dat u vaak tijdelijke uitzendkrachten, seizoenmedewerkers en projectmedewerkers in dienst hebt. 

Wanneer is het logisch om een payrolling oplossing te overwegen?

U opent een filiaal in een staat waar u geen licentie hebt om zaken te doen. Met behulp van een recordwerkgever kunt u de personen die in dit nieuwe gebied werken onbeperkt huren of betalen, of slechts een paar maanden totdat u zich in die staat vestigt. Voordeel: u hoeft niet te wachten op alle accounts en vergunningen die u nodig hebt om zaken te doen in die staat.

Je hebt een project van zes maanden waarbij je verschillende werknemers moet inhuren om het in te vullen, die zullen wegrollen zodra het project voorbij is. Voordeel: uw bedrijf ondervindt geen toename in kosten als gevolg van het ontslaan van de personen aan het einde van het project.
U bent een recruiter of een uitzendorganisatie en u wilt de loonlijst voor incentives niet verwerken en financieren. Voordeel: elimineer de hoofdbrekens van de verwerking en financiering van de loonlijst.

U bent een ondernemer die extra personeel moet inhuren, maar u hebt niet de tijd of expertise om met inleningen en loonlijsten om te gaan.

 

payrolling mkb

Voordeel van kant-en-klare payrollsystemen

U kunt helemaal focussen op de groei van uw bedrijf. Payrolling-bedrijven werven en plaatsen werknemers doorgaans niet, dit gebeurt door de klant of door een onafhankelijk wervings- of uitzendbedrijf, wat het extra voordeel heeft dat u precies kunt inhuren wie u wilt, maar toch de administratieve functies van aanwerving en tewerkstelling uitbesteedt.

Het gebruik van payrollingbedrijven heeft veel voordelen, maar het is niet voor iedereen en het past misschien niet bij uw situatie. Als payrolling de juiste oplossing voor u is, kan het vinden van de juiste provider leiden tot een productieve, voordelige samenwerking die zeer lang zal duren en waarde toevoegt aan uw bedrijf, terwijl u tijd en kosten bespaart.

Waarom juist MKB bedrijven payroll systemen moeten inzetten

Voor kleine bedrijven kan de software van het salarissysteem fouten in het loonproces elimineren en buitensporige inspanningen elimineren die betrokken zijn bij de berekening van uren, lonen en belastingachterhoudingen van medewerkers. Payroll-software is gemakkelijk te gebruiken en vaak zeer betaalbaar voor kleine bedrijven.

payroll systemen

Eigenaars van kleine bedrijven kunnen een betaalbaar systeem kopen dat toegankelijk is op hun lokale computer of via een cloudservice. Inkoopsoftware elimineert de kosten van het inhuren van een interne boekhouder voor loonverwerking.

Tenslotte kunnen eigenaars van kleine bedrijven meer controle houden over het loonproces door software te gebruiken. Met behulp van payroll-software kan het bedrijf rapporten opstellen op elk gewenst tempo.

Zaken die u zeker moet overwegen voordat u een payroll systeem gaat gebruiken

Bij het kiezen van een salarissysteem, wil je op zoek naar beveiliging. Is het softwarewachtwoord beschermd? Met wachtwoord beveiligde software beschermt tegen het knoeien met informatie. Naast te overwegen is of de software compatibel en flexibel blijkt te zijn. Het is belangrijk om payroll-software te hebben die goed werkt met uw andere bedrijfssystemen en meegroeit met uw bedrijf.

Een andere factor die moet worden overwogen, is de geloofwaardigheid van een systeem. Zorg ervoor dat de software is gemaakt door een bekend merk. Ten slotte wilt u een salarissysteem dat de werkgever in staat stelt om nog steeds de controle te hebben en de mogelijkheid om rapporten en historische informatie te bekijken. Zodra u uw salarisadministratiesysteem hebt gekozen, is het aan u om te bepalen hoeveel controle u erover wilt hebben.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Payrolling vergelijken
Author Rating
41star1star1star1stargray
x Gedeeld