Personeelskosten berekenen

Het komt vaak voor dat ondernemingen niet weten dat ze veel kunnen besparen op de personeelskosten

Voor veel ondernemingen is het salaris voor werknemers de grootste kostenpost, het merendeel van de ondernemers weet niet dat ze gemakkelijk op de kosten kunnen besparen. Veel bedrijven lopen kortingen en premies mis die kunnen oplopen tot wel $300,-  per werknemer, een flinke jaarlijkse besparing voor uw onderneming.

Als je aan deze bespaarmogelijkheden denkt komen al snel de termen subsidies, regelingen en belastingvoordelen naar boven maar denk ook aan bijvoorbeeld de personeelsverzekeringen. Veel ondernemers laten dit soort zaken over aan hun accountant of boekhouder met de gedachte dat zij aan alle besparingen denken. Wij hebben in de praktijk ervaren dat dit niet altijd het geval is.

En dan heb je het nog niet eens over de hoge kosten die verbonden zijn aan accountant en boekhouders. Wij hebben zelf als ZZPérs en MKBers deze frustratie omgezet naar een simpele oplossing. Je vult eenvoudig het onderstaande formulier in, en u ontvangt binnen 5 werkdagen een voorstel met de beste prijs/kwaliteit voor uw organisatie. U hoeft verder dus helemaal niets meer te doen (Al kan 5 werkdagen wachten lang en zwaar zijn als u ongeduldig bent.)

Wat kost een werknemer dan nu precies? iedere ondernemer betaalt 20 tot 35% boven op het bruto salaris, deze extra kostenpost houden verplichte bijdragen en reserveringen in. Hoe hoog de kosten precies uitvallen, hangt af van de CAO die van toepassing is en de individuele afspraken die je met werknemers maakt.

Even de drie grootste besparingsmogelijkheden op een rijtje:

  • Arbeidsvoorwaarden versoberen
  • Arbeidsproductiviteit verhogen
  • Subsidies aanvragen

Ondernemers kunnen door middel van het aannemen van bepaald personeel, zoals bijvoorbeeld ouderen en personen die verder van de arbeidsmarkt af staan, premiekortingen of premievrijstellingen krijgen. zo zijn er bonussen voor arbeidsgehandicapte werknemers en voor werknemers ouder dan 56 jaar. Bij een uitkeringsgerechtigde die je voor minder dan zes continue weken in dienstverband neemt, kun je een volledige vrijstelling van de premies werknemersverzekeringen krijgen. Éen van de vele manieren om te besparen op personeelskosten, kortom meer winst.

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Personeelskosten uitrekenen
Author Rating
41star1star1star1stargray
x Gedeeld