Bent u ook klaar met tijd verspillen aan eindeloos

vergelijken tussen private lease aanbieders?

 U zit nergens aan vast, volledig vrijblijvend.

U betaalt eenmalig €14,95 administratiekosten aan de partner als u op de besparing ingaat.

Wij onderzoeken al de beste   opties echt gratis.

Bent u ook zo klaar

met tijdverspillen

aan eindeloos

vergelijken tussen

(zakelijke) telefoonaanbieders?

Private Lease , waar moet ik nu op letten als ondernemer?

Vandaar dat we het u gemakkelijk willen maken. Dit is de MEGA kennisbank over telefonie, vooral gericht op MKB & ZZP.

Een private lease, hoe zit dat nu precies en past het bij mij?

Je zit er aan te denken om een auto te leasen, na het doen van wat onderzoek kom je er achter dat er nogal wat verschillende leasevormen zijn. U weet waarschijnlijk niet precies wat elke afzonderlijke vorm inhoud. Wij hebben alle informatie die u nodig heeft samen gebundeld zodat u alles mooi op een rijtje heeft.

Wist u dat de meeste Nederlanders(85%) niet weten wat ze maandelijks kwijt zijn aan hun auto?

Bij een private lease betaal je elke maand een vast bedrag voor het rijden in een nieuwe of gebruikte auto. Op deze manier kun je auto te rijden zonder dat je de hele auto in één keer moet betalen.

Als het contract is afgelopen, lever je de wagen in of bestel je weer een ‘nieuwe’ auto. Een contract afsluiten is vaak al mogelijk vanaf 12 maanden. Ook kun je altijd het contract tussentijds aanpassen zonder dat je daarvoor een boete krijgt. Door deze manier van leasen wordt de ideale auto rijden vrij gemakkelijk.

Los het simpel en eenvoudig gratis op

Zo krijgt u overzicht en kunt u gemakkelijk research doen. Of wat misschien nog makkelijker is: vul hier uw gegevens in en ons onderzoeksteam legt uw wens gratis voor aan ons partnernetwerk. U ontvangt de beste prijs/kwaliteit oplossing zonder enige tijdsinvestering!. (Toch raad ik je aan deze pagina eens door te spitten, zo weet je zeker dat je snel de beste keuze gemaakt hebt.) Je kunt hier ook gemakkelijk je operational lease, occasion lease, financial lease, bedrijfswagen of brandstofpas vergelijken of aanvragen

 

Kan ik niet beter zelf een auto kopen dan private leasen?

Het is natuurlijk ideaal om een eigen auto te bezitten, de auto is dan volledig van jezelf en je kunt ermee doen wat je wilt. Je bepaalt ook zelf wanneer je de auto verkoopt, en wellicht maak je nog een leuke restwaarde.
Toch zal iedere auto eigenaar ook de nadelen van een eigen auto erkennen. Zo loop je persoonlijk altijd risico op hoge en onvoorziene kosten door reparaties en periodiek onderhoud. Het kopen van een auto blijft daarbij een flinke aanslag op je spaarpot, omdat je plotseling een flinke investering moet doen voor de aanschaf van je auto.

Wat zijn nu de voordelen van een private lease?

Een van de grootste voordelen van private lease blijft toch het inzicht in de maandelijkse kosten van uw auto. Daarbij scheelt een private lease je erg veel gedoe want je hoeft je niet druk te maken over onverwachte rekeningen en het inruilen of verkopen van je wagen.

Nog een voordeel is dat je geen spaargeld nodig hebt. Veel mensen hebben een vast inkomen maar geen grote spaarrekening, het aankopen van een auto kan dan nog wel eens moeilijk zijn. Een private lease kan dan een uitstekende en bovendien verantwoorde keuze zijn.

Het komt wel eens voor dat een private lease goedkoper is dan een nieuwe auto kopen met eigen vermogen. Zeker als je moet kopen met geleend geld, dan is private lease vaak goedkoper. Denk er echter wel aan dat het voordeel beperkt is als je al veel schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Wat zijn de nadelen van een private lease?

Toch zitten er ook nadelen aan het gebruiken van een private lease. Zo is contractbreuk bijvoorbeeld erg duur. als u bijvoorbeeld door een echtscheiding, verhuizing of ontslag onder het contract uit wil komen is dit meestal niet zonder gevolgen.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat privé leasen als je plannen hebt om een huis te kopen een slecht idee is. Dit komt doordat de banken in Nederland namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering brengen op de maximale maandelijkse woonlasten. Dat geldt overigens ook als je een lening afsluit voor een auto, een belangrijke factor om rekening mee te houden dus.

Private lease is ook geen goede optie voor automobilisten die weinig rijden. De meeste leasebedrijven gaan namelijk uit van een jaarlijks minimum van 10.000 – 12.000 kilometer. Een vergoeding voor de niet gereden kilometers wordt vrijwel nooit gegeven. Het is daarbij belangrijk te onthouden dat na 3 jaar zonder eigen auto gaan al je opgebouwde schadevrije jaren meestal verloren. Zeker als je veel jaren hebt opgebouwd is dit een punt om rekening mee te houden.

Waar moet ik allemaal rekening mee houden bij een private lease?

Er zijn nogal wat dingen die je moet uitzoeken voor dat je gaat nadenken over het afsluiten van een private lease overeenkomst. Als je denkt dat het de juiste keuze is voor jou situatie zijn er nog een aantal zaken die je zeker even na moet kijken. Heb je voor private lease gekozen? Zorg er in ieder geval voor dat het leasebedrijf beschikt over het Keurmerk Private Lease, lees verder om de checklist voor het afsluiten van je private lease contract door te nemen.

Checklist afsluiten private lease

 • Beschikt de aanbieder over het Keurmerk Private Lease?
 • Wat zit standaard in het leasecontract? Denk aan de kosten voor de inzittendenverzekering, pechhulp, een vervangende auto in het buitenland en winterbanden.
 • Wil je je huidige auto inruilen? Informeer naar de waarde en kijk ook wat het je oplevert als je hem zelf verkoopt.
 • Hoeveel kilometer mag je maximaal per jaar rijden? Hoe worden de extra kilometers verrekend? Per kwartaal of per jaar? En wat kost dat?
 • Krijg je geld terug als je minder kilometers maakt dan afgesproken?
 • Met welke kosten of boete krijg je te maken als je voortijdig van het leasecontract af wilt, bijvoorbeeld bij echtscheiding, werkloosheid of emigratie?
 • Mogen andere mensen zoals je partner of kinderen in de leaseauto rijden?
 • Staat het leasetarief vast tijdens de gehele leaseperiode? Of krijg je te maken met een hogere verzekeringspremie of eigen risico bij niet-verhaalbare schades?
 • Op welke looptijd is het leasetarief gebaseerd: 12, 24, 36 of 60 maanden? Meestal geldt: hoe langer de periode, hoe goedkoper het leasetarief.
 • Wat betaal je maandelijks en voor welke auto (uitvoering en opties zoals airco, navigatie, 5 deuren)? Krijg je een standaard of luxe auto? Kun je hem zelf samenstellen naar eigen wens?
 • Is er een aanbetaling of borg?
Summary
Review Date
Reviewed Item
Gratis private lease offertes
Author Rating
41star1star1star1stargray
x Gedeeld