Subsidie zonnepanelen zakelijk

Het aanleggen van zonnepanelen heeft talloze voordelen, wist je dat je ook zakelijk veel geld kunt besparen? U heeft niet alleen een duurzaam effect, maar doet ook aan kostenvermindering. Een win-win situatie! Subsidie krijgen voor zakelijke plaatsing van zonnepanelen is in veel gevallen helemaal geen gedoe.

De overheid werkt ook mee om subsidie voor zonnepanelen mogelijk te maken

De overheid is sterk bezig met de stimulatie voor de aanleg van zonnepanelen. Wat houdt dit nu precies in? De overheid heeft bepaalde klimaatdoelstellingen vastgesteld voor 2020, één doelstelling hiervan is dat 16% van de energie leverende bronnen duurzaam moeten zijn, die tenslotte behaald moet worden. Hierom heeft de overheid aantrekkelijke subsidies opgesteld.

Ook op lokaal niveau zakelijke subsidies mogelijk

Ook is er op lokaal niveau stimulering aanwezig, verschillende gemeentes bieden tegemoetkomingen bij initiatieven op plaatselijk niveau. Met gevolg kostenbesparingen op de aanleg en uiteindelijk besparingen op bestaande elektriciteitsrekeningen.

Even alle mogelijke besparingen voor uw onderneming op een rijtje:

  • Btw teruggave
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Energie-investeringsaftrek (EIA)
  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
  • Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Drie handige besparingen voor zakelijke zonnepanelen

Hieronder drie handige besparingsmethodes kort uitgewerkt bij de keuze voor het plaatsen van zonnepanelen bij uw bedrijf.

BTW teruggave:

Het is mogelijk voor ondernemers om de btw over aangeschafte materialen en kosten van de installatie terug te vragen aan de belastingdienst. Door deze regeling besparen ondernemers die de keuze voor zonnepanelen gemaakt hebben gemiddeld $ 900,-! Deze BTW regeling is voor particulieren niet mogelijk, benut deze kans als ondernemer!

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA):

Deze regeling betrekken de investeringen die een onderneming moet verrichten bij het bewerkstelligen van zonnestroominstallaties. De regeling verstrekt eenmaal belastingvoordeel op de gemaakte investering. Deze regeling kan in combinatie met andere regelingen zoals EIA en SDE.

Energie-investeringsaftrek (EIA):

Ook komen zonnepanelen in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek. Het bedrag voor aftrek kan wel oplopen tot $750,- per kw piekvermogen. Deze regeling helpt wederom mee met de kostenbesparingen van jouw bedrijf!

kortom, je bent niet alleen duurzaam bezig met jouw bedrijf, op de lange termijn gaat het je zelfs geld opleveren!

Het hele plaatje kan nog een stukje mooier worden, wanneer uw onderneming ingeschreven staat op uw privéadres. In dat geval kunt u de zonnepanelen deels op naam van de onderneming aanschaffen en van fiscale voordelen genieten, maar de zonnestroom privé verrekenen met uw energiebedrijf voor het (hoge) privé kWh-tarief (bijv. €0,23/kWh). Ofterwijl profiteren van de zakelijke én particuliere voordelen!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Gratis offertes zonnepanelen
Author Rating
41star1star1star1stargray
x Gedeeld