Verzekeringen, bent u ook zo klaar met tijd eindeloos tijd verspillen aan vergelijken?

 U zit nergens aan vast, volledig vrijblijvend.

U betaalt eenmalig €14,95 administratiekosten aan de partner als u op de besparing ingaat.

Wij onderzoeken al de beste   opties echt gratis.

Verzekeringen, het is nogal een onderwerp

Vandaar dat we het u gemakkelijk willen maken. Dit is de MEGA kennisbank over verzekeringen, vooral gericht op MKB & ZZP.

Verzekeringen, je hebt ze als zelfstandige of MKB bedrijf echt nodig, en de juiste verzekeringen afsluiten kost vaak veel tijd kwijt door het eindeloos vergaren van voldoende informatie. Daarnaast streef je er natuurlijk naar om de kosten hiervoor zo laag mogelijk houden.

Wanneer je zowel kosten wilt besparen als de beste verzekering(en) afsluiten, zou het dan niet fijn zijn als je op een eenvoudige wijze aan de juiste informatie kunt komen en direct een overzicht ontvangt met het beste aanbod dat beschikbaar is op de verzekeringsmarkt? 

Je tijd verdoen is zonde, en als ondernemer heb je al zo’n enorm drukke agenda

Je bent geen ondernemer geworden om je tijd te verdoen met zaken die niet direct met jouw business te maken hebben. Je wilt succesvol zijn en daar heb je het al druk genoeg mee. Alles dat afleidt van het doel om het beste uit je onderneming te halen, vormt een obstakel dat je liever vermijdt.

Toch weet je dat je nu eenmaal een aantal verzekeringen nodig hebt om de risico’s die je als ondernemer loopt, in te dekken. Ben je nog niet goed verzekerd dan zul je er toch energie in moeten steken.

Heb je al wel een aantal verzekeringen afgesloten, dan is het de vraag of je hier niet meer voor uitgeeft dan nodig en je dus kosten zou kunnen besparen. 

Omdat het in jouw ogen niet de eerste prioriteit heeft, schuif je dit ‘probleem’ op de lange baan. Het ontbreekt je tenslotte aan tijd en zin om hier serieus werk van te maken. Daarnaast weet iedere ondernemer; tijd kost geld. Je zou het liefst zo snel en efficiënt mogelijk de beste verzekeringen afsluiten.

In plaats van onnodig veel tijd te verliezen in het vergelijken van het aanbod en een analyse te maken van de prijs / kwaliteit verhouding, wil je in één keer alle informatie op een rij.

Op die manier kun je zonder veel moeite de juiste en een financieel aantrekkelijke beslissing voor je bedrijf maken. 

Vul in een paar minuten een aantal vragen in en krijg automatisch de beste offerte

Deze website helpt je met het besparen van verschillende bedrijfskosten en dus ook bij het vinden van de beste verzekeringen. Het enige wat je moet doen is aan de hand van een aantal gerichte vragen een webformulier invullen. Dit duurt slechts enkele minuten. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag om de beste deal te vinden. Je ontvangt een aanbod dat is gebaseerd op de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Zo krijgt u overzicht en kunt u gemakkelijk research doen. Of wat misschien nog makkelijker is: vul hier uw gegevens in en ons onderzoeksteam legt uw wens gratis voor aan ons partnernetwerk. U ontvangt de beste prijs/kwaliteit oplossing zonder enige tijdsinvestering!. (Toch raad ik je aan deze pagina eens door te spitten, zo weet je zeker dat je snel de beste keuze gemaakt hebt.) Nog meer vaste lasten vergelijken? Je kunt hier ook gemakkelijk je telefonie en energie leveranciers laten checken.

Inventarisverzekering

Een inventaris is een lijst of een opsomming van voorwerpen op een bepaalde plaats. De inventaris van een bedrijf is bijvoorbeeld de opsomming van alle investeringen zoals voorraden, geld, schulden en vorderingen. Een aantal voorbeelden:

 • De inventaris voor een bedrijf kan bestaan uit materieel, machines en het wagenpark
 • De voorraden zoals bijvoorbeeld hulpstoffen, producten die klaar staan om geleverd te worden of grondstoffen.
 • Geld, dat bijvoorbeeld in de kassa zit of op je rekening staat
 • Meubels die in het bedrijf aanwezig zijn

Het ligt er een beetje aan…

Het ligt er een beetje aan wat voor bedrijf je hebt, het kan namelijk goed zijn om veel voorraad te hebben (Een kledingbedrijf zoals de Zeeman) heeft er baat bij om alle maten op voorraad te hebben. Maar als je bijvoorbeeld fruit verkoopt op de markt is het van levensbelang om juist een kleine inventaris te hebben. Een inventarisverzekering is in ieder geval voor veel bedrijven een zekerheidje in de jaarlijkse kosten

Een inventarisverzekering is voor een ondernemer van levensbelang. Zonder deze verzekering is je bedrijf niet verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal, brand, huurdersbelang en waterschade.Je kunt als ondernemer dus maar beter voorbereid zijn op het ergste en je risico’s beperken door een inventarisverzekering af te sluiten.

Inventarisverzekering zakelijk, sta direct stil bij de risico’s

Wij raden kleine zelfstandige, zzp’ers en MKB bedrijven aan om als eerste direct stil te staan bij risicoafdekking en verzekeringen, we begrijpen dat je het liefst 100% bezig bent met klanten of je product.

Ondernemen is onze grote passie

Ondernemen is natuurlijk onze grote passie, maar zonder de risico’s af te dekken zul je nooit enige rust ervaren omdat je constant bezig bent met het ‘’wat als’’ . Uiteindelijk zul je als ondernemer compleet uitgeblust raken en dalen je prestaties.

verzekeringen zijn er in alles soorten, zoals de inventarisverzekering

Had ik mezelf maar verzekerd

Toch zien we in de praktijk vrij vaak dat ondernemers eerst iets vervelends moeten meemaken voordat risico’s op waarde worden geschat. Daarbij denken veel ondernemers dat ze volledig verzekerd zijn en komen ze er later achter dat niet alles gedekt is. Resultaat: hoge kosten, een berg frustratie en wederom het ‘’wat als’’ gevoel, maar nu omdat het te laat is.

Waar moet ik op letten bij een inventarisverzekering?

Er zijn een aantal zaken die je in de gaten moet houden bij het kiezen van een inventarisverzekering, zo moet u rekening houden met de vervangingswaarde en de nieuwwaarde van uw bedrijf. Als de verzekering uitkeert wordt er namelijk naar deze kengetallen gekeken.

Welke waarde wordt er precies afgeschreven?

We raden je ook zeker aan om in de gaten hoe de waarde precies wordt afgeschreven. Vergeet ook niet om de juiste waarde aan te geven bij het verzekeren. Anders kunt u te maken krijgen met onderverzekering, en dan zit u met de gebakken peren.

Het is slim om ook nog even te kijken of de verzekerde bedragen voor data reconstructie of koelschade hoog genoeg zijn voor uw organisatie. Het kan zijn dat u een aanvullende verzekering nodig.

Ook hier is de regel weer van toepassing: ‘’Better be safe then sorry”

Wat wordt er allemaal gedekt door de inventarisverzekering?

De inventarisverzekering dekt bijna veel soorten schade, toch zijn er een aantal zaken die zijn uitgesloten van de dekking. Deze kunt u aanvullend bijverzekeren. Hieronder een opsomming van de over het algemeen gedekte kosten door een inventarisverzekering:

Schade die veroorzaakt wordt door:

 • Rook, brand, blussen, roet, bliksem, explosie, botsen, hagel, neerslag, storm, bliksem, inductie, storm en stoom.
 • Diefstal, inbraak, afpersing, vandalisme, geweld en beroving.
 • Koelschade, deze is vaak tot 2500 verzekerd maar kan vaak worden verhoogd.

Schade aan bijvoorbeeld:

 • Voorraad (vaak tegen kostprijs)
 • De persoonlijke inboedel
 • Huurdersbelang (de schade die u als huurder hebt aangebracht)
 • Kasgeld (vaak aanvullend te verhogen)
 • Persoonlijke eigendommen van medewerkers

Wat wordt er allemaal niet gedekt door de inventarisverzekering?

De volgende opsomming laat zien welke kosten vaak niet gedekt zijn:

 • Schade aan motorvoertuigen met een kenteken
 • Schade aan aanhangwagens en caravans
 • Schade door natuurrampen zoals aardbevingen, of door overstroming van bijvoorbeeld dijken
 • Schade aan computers of bestanden door niet goed werkende software
 • Schade door opzet, schuld, of illegale activiteiten
 • U bent beperkt verzekerd als uw pand leeg staat

verzekeren van de inventaris

Misschien herinnert u het zich nog?

De miljoenenschade uit 2016 in Zuidoost-Brabant waar inwoners, boeren en tuinders voor miljoenen de boot in gingen door extreme weersomstandigheden. Volgens bewoners leken de hagelbuien wel mortiervuur. Auto’s werden veranderd in poffertjespannen en veel daken en dakramen zijn sneuvelden. Maar het ergste was het misschien nog wel voor de boeren en tuinders, die zagen namelijk in 1 klap hectares aan producten verdwijnen. Zelfs een inventarisverzekering kon deze boeren niet helpen met het vergoeden van dit soort extreme schades. 

Rechtsbijstandverzekering ZZP & MKB

Je hoopt het natuurlijk niet nodig te hebben, en eigenlijk wil je er als ondernemer niet eens over nadenken. Juridische conflicten, rechtsbijstand, advocaten en ruzie. De emoties lopen vaak op, het is dan ook niet voor niets dat er een verzekering is die deze bedrijfsrisico’s afdekt. Je wil als ondernemer absolute vrijheid, en verzekeringen helpen daarbij door je zekerheid te geven.

De rechtsbijstandverzekering geeft je de mogelijkheid om voor een vast bedrag per maand de kracht van juridische expertise toe te voegen aan uw organisatie Een aantal problemen waar de rechtsbijstandverzekering mij de afgelopen jaren tijdens mijn reis als ondernemer mee heeft geholpen:

   • Klanten die rekeningen te laat of niet betaalden.
   • Diverse geschillen over geleverde producten en diensten.
   • Verhalen van letsel en materiële schade

    Wat is een rechtsbijstandverzekering

    Je hebt als ondernemer dus mogelijk te maken met conflicten waar je juridische hulp voor nodig hebt. De rechtsbijstandverzekering neemt u een hoop werk uit handen, vooral als u een lastig geschil heeft. De verzekering vergoed onder andere de hoge kosten van juridische ondersteuning en een eventuele gang naar de rechter

rechtsbijstandsverzekering

Tips voor zakelijke rechtsbijstand

Tip 1. Neem naast een zakelijke rechtsbijstandverzekering altijd óók een aansprakelijkheidsverzekering, om de financiële risico’s af te dekken. 

Tip 2. Vertel uw verzekeringsadviseur tot in detail wat u allemaal doet, zodat deze de risico’s objectief in kan schatten. 

Tip 3. Laat uw verzekeringspakket – zeker bij groei – regelmatig updaten om te voorkomen dat u straks tegenover uw verzekeraar voor de rechter staat. 

 

 

 

 

↶ Kijk dit handige filmpje om te zien hoe je gemakkelijk verzekeringskosten kunt berekenen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering MKB / ZZP

Arbeidsongeschikt worden, helaas zijn er dagelijks mensen in Nederland die er mee te maken krijgen. De risico’s die arbeidsongeschikt worden met zich meedragen zijn dan ook niet mis, een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat u altijd een vangnet hebt mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Nooit zonder inkomen zitten

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt ervoor dat u niet zonder inkomen komt te zitten op het moment dat u niet meer kan werken. Zo zorgt u dus zelf voor een financieel vangnet, de overheid gaat u immers niet helpen met een uitkering. De AOV zorgt er dus voor dat u een maandelijks bedrag op uw rekening uitgekeerd krijgt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering kosten, is het duur?

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering variëren wederom. Dit komt door een aantal factoren die invloed hebben op de premie. Denk dan bijvoorbeeld aan leeftijd, het totale verzekerde bedrag, het eigen risico, de uitkeringsdrempel, de indexering en de eindleeftijd.

We zien u al denken, jezus wat een lijst. Hoe krijg ik hier overzicht in en hoe zit het nu echt met de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering? We hebben een aantal fictieve voorbeelden uitgewerkt om u een idee te geven van de verwachte kosten.

bedrijfsverzekeringen

Marketingadviseur ondernemer

Leeftijd: 41 jaar
Totaal verzekerd bedrag: € 45.000
Het eigen risico: 30 dagen
Uitkeringsdrempel: Vanaf 25% arbeidsongeschiktheid
Indexering: Verzekerd bedrag en uitkering
Eindleeftijd: 67 jaar

Waar moet u rekening mee houden?

U moet bij vergelijkbare omstandigheden als bovenstaand voorbeeld rekening houden met een maandelijkse premie die tussen de € 200 en €  250 euro ligt. We raden u aan om bij dit soort verzekeringen niet alleen naar prijs te kijken maar vooral naar kwaliteit en dekking. U kunt met allerlei aanvullende verzekeringen zo goed als alles afdekken naar uw wens. Denk niet te licht over uw beslissing, dit soort verzekeringen kunnen een grote impact op uw leven hebben indien u arbeidsongeschikt wordt.

aov verzekering

Slager

Leeftijd: 49 jaar
Totaal verzekerd bedrag: € 35.000,-
Indexering: Indexering van het verzekerd bedrag en uitkering
Eigen risico: 30 dagen
Uitkeringsdrempel: Vanaf 25% arbeidsongeschiktheid
Eindleeftijd: 67 jaar

Waar moet u rekening mee houden?

U moet bij vergelijkbare omstandigheden als bovenstaand voorbeeld rekening houden met een maandelijkse premie die tussen de € 300 en €  400 euro ligt. We raden u aan om bij dit soort verzekeringen niet alleen naar prijs te kijken maar vooral naar kwaliteit en dekking. U kunt met allerlei aanvullende verzekeringen zo goed als alles afdekken naar uw wens. Denk niet te licht over uw beslissing, dit soort verzekeringen kunnen een grote impact op uw leven hebben indien u arbeidsongeschikt wordt.

zzp verzekeringen

ZZPér in de bouw

Leeftijd: 27 jaar
Totaal verzekerd bedrag: € 20.000,-
Indexering: Indexering van het verzekerd bedrag en uitkering
Eigen risico: 30 dagen
Eindleeftijd: 67 jaar
Uitkeringsdrempel: Vanaf 25% arbeidsongeschiktheid

Waar moet u rekening mee houden?

U moet bij vergelijkbare omstandigheden als bovenstaand voorbeeld rekening houden met een maandelijkse premie die tussen de € 150 en €  200 euro ligt. We raden u aan om bij dit soort verzekeringen niet alleen naar prijs te kijken maar vooral naar kwaliteit en dekking. U kunt met allerlei aanvullende verzekeringen zo goed als alles afdekken naar uw wens. Denk niet te licht over uw beslissing, dit soort verzekeringen kunnen een grote impact op uw leven hebben indien u arbeidsongeschikt wordt.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een vraagstuk waar veel ondernemers mee zitten. Als je een adviserend bedrijf of beroep hebt kun je namelijk beroepsfouten maken. Onder beroepsfouten vallen vergissingen, onachtzaamheden, verzuim, nalatigheid, onjuiste adviezen en dergelijke onzorgvuldigheden.

Deze kunnen leiden tot schade bij een ander. Deze schade kun je verzekeren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. We maken natuurlijk allemaal wel eens fouten, we blijven tenslotte mensen.

De volgende beroepen schieten bij mij direct door het hoofd als ik denk aan het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

 • Advocaten
 • IT – Bedrijven
 • Makelaars
 • Ziekenhuizen
 • Accountants
 • Adviesbureaus

De beroepsaansprakelijkheids verzekering is voor iedereen beschikbaar

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is er in principe voor alle ondernemers die een dienst verlenen, de ondernemersvorm maakt daarbij in principe niet uit. Deze verzekering is erg belangrijk om u risico’s goed af te dekken. Kies bij het sluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor een partij met ervaring en kennis van zaken.

Het is namelijk zo dat de wet bij beroepsaansprakelijkheid geen onderscheid maakt tussen een prive persoon en een rechtspersoon. U bent dus altijd aansprakelijk. De verhalen die u wel eens hoort over mensen die hun huis verliezen door een grote misser kunnen voorkomen worden door goed onderzoek te doen. Daardoor verklein je de risico’s en sluit je voor een voordelige prijs een verzekering af.

beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een praktijkvoorbeeld van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt alleen dekking bij zuivere vermogensschade en juist niet bij zaak- en letselschade. Wij spreken van zuivere vermogensschade wanneer iemand schade lijdt aan zijn financieel vermogen (uitgedrukt in geld) door de advisering, het handelen of niet-handelen van een beroepsbeoefenaar. Het financieel vermogen gaat letterlijk afnemen.

Voorbeeld: een advocaat kan bijvoorbeeld vergeten voor een bepaalde datum in beroep te gaan tegen een uitspraak. Als Zijn cliënt op zijn beurt kan aantonen dat hij kon winnen kan hij de advocaat aansprakelijk voor zijn geleden schade. Deze schade valt onder de dekking van een beroepsschadeverzekering.

Voorbeeld: een ict’er maakt fouten in een softwareprogramma. Zijn klant wordt geconfronteerd met enorme kosten om de gevolgen daarvan op te vangen. Er is geen zaakschade. De klant lijdt wel financiële schade die hij de ict’er daarvoor verantwoordelijk stelt. De schade valt onder de dekking van een beroepsschadeverzekering.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor veel ondernemers een goede manier om je te verdedigen tegen aansprakelijkheid. Je dekt alle schade waar je aansprakelijk voor gesteld kan worden, ook als je er in feite niets aan kunt doen.

In het dagelijkse leven maken we meer dan genoeg zaken mee die iedereen kunnen overkomen. Je loopt bijvoorbeeld tegen een duur schilderij aan van Picasso, nee maar even serieus nu. Voor schade die jij of je medewerkers veroorzaken tijdens het werk, ook als het niet met je werk te maken heeft, is je bedrijf aansprakelijk. Voor dit soort schades kun je je verzekeren met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering komt in 2 vormen:

 • Algemene bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • Verkeersschadeverzekering

De algemene bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt meestal meerdere soorten aansprakelijk zoals hierboven besproken. Het kan dan dus gaan over schade die veroorzaakt is door personeelsleden. Het kan net zoals bij alle verzekeringen mogelijk zijn dat je aanvullende dekking nodig hebt.

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Hoe sluit je die verzekeringen af?

De verkeersschade verzekering kan afgesloten worden in aanvulling op een algemene bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Hiermee ben je ook verzekerd als werknemers tijdens hun werkzaamheden een ongeval krijgen in het verkeer.

Als de schade wordt veroorzaakt met of door motorrijtuigen, dan biedt de algemene bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering meestal geen dekking. Denk hier dus goed over na voordat u weer op de Harley stapt.

Koeriersverzekering

 

U werkt als ZZP’er, subcontractor of bent u eigenaar van een koeriers/ transportbedrijf.  U rijdt u heel de dag rond met pakjes en pakketten. Veel koeriersbedrijven ervaren dat personeelsleden in dienst grote schade (kunnen) veroorzaken.

Als koerier heeft u waarschijnlijk al ondervonden dat het moeilijk is om een goede en betaalbare koeriersverzekering te vinden. Veel verzekeraars willen namelijk automatisch niet verzekeren als een koeriersauto ter verzekering wordt aangeboden. Dit komt door de resultaten uit het verleden, verzekeraars zijn een stuk voorzichtiger geworden met het verzekeren van koeriers.

Toch is er tegenwoordig meer dan genoeg aanbod, u moet alleen rekening houden met een aantal vuistregels waar veel verzekeraars op hameren:

koeriersverzekering

De volgende zaken moet u in acht nemen:

 • De leeftijd van de gemiddelde bestuurder is ten minste 25 jaar
 • Veel verzekeraars rekenen een eigen risico voor WA en beperkt casco schades.
 • Veel verzekeraars kijken naar de historie van de verzekerde, er wordt dan voornamelijk gekeken naar de laatste vijf jaar en of er geen schuldschades op naam van de bestuurder of op naam van het bedrijf staan geregistreerd

Je maakt wat mee als koerier, verzekeren is dan wel zo handig

Je maakt als koerier maakt dagelijks veel klanten bij met de bezorging van pakketten. Maar wat zijn de gevolgen voor u als pakketten niet op tijd of in beschadigd worden bezorgd? Volgens artikel 5 van de algemene voorwaarden voor koeriersdiensten bent u aansprakelijk voor een te late bezorging en voor beschadiging van de vervoerde zaak door u toedoen ontstaan.

Ook hier komt de koeriersverzekering weer goed van pas. Je kunt gemakkelijk al je producten verzekeren en zorgen dat je niet aansprakelijk wordt gesteld voor beschadigde goederen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bedrijfsverzekeringen vergelijken
Author Rating
41star1star1star1stargray
x Gedeeld