Verzekeringskosten bedrijf

Als je een bedrijf begint zijn er veel zaken die je moet regelen, zo ook het afsluiten van de juiste verzekeringen. Welke verzekeringen zijn van belang en welke risico’s moet je in acht houden? Dan komt nog de vraag welke premies belangrijk zijn voor een startende ondernemer. Of u nu net begint of al lang een onderneming heeft, het maakt eigenlijk niets uit. Verzekeringen blijven een lastig onderwerp.

Elk bedrijf is anders, een bedrijf dat zich specialiseert in bijvoorbeeld ICT heeft ander soort verzekering nodig als een tuinman die sneller arbeidsongeschikt kan raken door bijvoorbeeld een ongeluk met werktuigen. Daarom is het verstandig om te onderzoeken welke verzekering van pas komen in de sector waar u bedrijf zich in specialiseert.

Welke verzekeringen zijn nu het beste? En welke verzekeringen worden relatief vaak gekozen bij startende of al bestaande ondernemingen? Hieronder een aantal verzekeringen die vaak gekozen worden:

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Laten we beginnen met arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je hebt misschien net je bedrijf opgezet en dan ben je logischerwijs niet snel bezig met een arbeidsongeschiktheid, wat volkomen begrijpelijk is. Maar toch moet je naar de toekomst kijken en voor jezelf besluiten of het wel of niet verstandig is om een AOV-verzekering af te sluiten.

Wat als er een ongeluk gebeurd tijdens het uitvoeren van het werk of uw personeel raakt overspannen? Dan kan u blij zijn als dit afgedekt is met een AOV. Het is slim om alvast goed te orienteren op dit soort verzekeringen want ze zijn behoorlijk prijzig. Wij kunnen dit overigens gratis voor u uitzoeken en een perfecte match maken tussen prijs/kwaliteit passend bij uw wensen. De hoogte van de premie hangt overigens af van de leeftijd en de sector waarin u actief bent.

Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer krijg je natuurlijk te maken met klanten, leveranciers, werknemers en moet je jezelf voorbereiden op bijvoorbeeld conflicten. Hiervoor is de rechtsbijstandverzekering een goede keus. In het geval van juridische problemen kun je in de meeste conflicten gebruik maken van de rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld de kosten van een advocaat indien je daar gebruik van moeten maken, en dekt ook deurwaarderskosten en kosten voor een proces.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste rechtsbijstandverzekering ?

Is er een wacht tijd?

Als er een wacht tijd is dan ben je niet verzekerd tot dat de wachttijd voorbij is, het doel hiervan is dat mensen geen verzekering afsluiten op het moment dat er een geschil ontstaat met klanten of leveranciers. Als je dus al een geschil met een klant of een leverancier hebt kun je daarvoor geen juridische hulp inschakelen.

Het geschil moet namelijk na de wacht tijd ontstaan. Twee dingen waar je wel juridische hulp krijgt tijdens deze wacht tijd zijn: voor geschillen over overeenkomsten en ook als je letsel toebrengt aan een ander tijdens de wacht tijd heb je recht op juridische hulp.

Ziektekosten

De ziektekostenverzekering is in Nederland verplicht voor alle ondernemers. Ondernemers betalen gemiddeld een premie van ongeveer 1100 euro voor een basispakket. Vaak moet je rekening houden met een paar voorwaarden, zoals het betalen van een bijdrage over jou belastbaar inkomen als ondernemer.

Goederen en inventaris

Het dekken van je bedrijfsmiddelen tegen schade doe je door een inventaris- en goederenverzekering af te sluiten, waaronder bijvoorbeeld computers en elektronica. Schade aan deze bedrijfsmiddelen kan het gevolg zijn van inbraak of vandalisme, brand, ontploffing maar ook door bijvoorbeeld een beroving

Groot voordeel is bij de verzekering dat je bij veel premies ook goederen kan verzekeren net buiten het bedrijfspand. De specifieke goederen waar het dan om gaat moeten dan wel op eigen terrein staan.

Bedrijfsstagnatie

Uiteraard kan het ook gebeuren dat je onderneming op een bepaald moment niet meer kan produceren of functioneren. Als dit uw onderneming overkomt door bijvoorbeeld storm, brand, inbraak, diefstal of waterschade en je wil jezelf dekken voor de kosten die je hierdoor misloopt dan is dit een ideale verzekering je krijgt dan uiteraard je inkomsten vergoed die je bent misgelopen. Ook krijg je tijdens de herstelfase van je onderneming gewoon inkomsten vergoed.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bedrijfsverzekeringen, en verzekeringskosten besparen
Author Rating
41star1star1star1stargray
x Gedeeld