Gemakkelijk besparen op

arbodienstverlening?

Verzuim

Ziekteverzuim is een stevig risico voor kleine ondernemingen, je moet minimaal 2 jaar loon doorbetalen en vaak ook nog een vervanger inhuren om het werk over te nemen (en die inwerken natuurlijk), dat is als je het niet goed verzekerd een dubbele klap. Vervelend is dat het je ook kan overkomen zonder dat het met je werk te maken heeft, dus ook als een medewerker flink geblesseerd raakt op het voetbalveld. Daarnaast moet je als werkgever netjes aan de arbowet voldoen als het gaat om opvolging van de zieke medewerker, bijvoorbeeld goed kijken naar het percentage arbeidsongeschiktheid bijvoorbeeld, doe je dat niet correct dan mag je als boete nog een derde jaar uitkeren!

Denk ook aan eventuele afdekken van letselschade die een werknemer kan oplopen bij een ongeluk dat gebeurt tijdens een autorit die gemaakt wordt uit naam van de werkgever, bijvoorbeeld het bezoeken van een klant om problemen aan een installatie op te lossen, daar kun jij als werkgever aansprakelijk gesteld worden. Kleine premie maar potentieel groot risico!

Veel ondernemers maken grote inschattingsfouten voor de kosten van een zieke werknemer. 71% van de werkgevers schat dat een zieke werknemer $143,- euro per dag kost. daarentegen kost het in de praktijk $230,- per dag. Een aanzienlijk groter bedrag. Dit komt doordat er helemaal geen productiviteit meer plaatsvindt, terwijl de loonkosten inclusief het vakantiegeld en vakantiedagen gewoon doorbetaald moeten worden. Zonde om niet op deze hoge kosten te besparen.

29% van de ondernemingen heeft te maken met langdurig verzuim, grotere MKB bedrijven hebben hier meer last van dan de kleinere MKB bedrijven.

  • 0 – 10 werknemers = 21 procent
  • 10 – 50 werknemers = 43 procent
  • 50 – 100 werknemers = 54 procent
  • 100+ werknemers = 67 procent

Hoe bereik je dat nu, een lager ziekteverzuim? Voor u als ondernemer een paar belangrijke punten om rekening mee te houden.

Creër een band en waardeer je werknemer

Doordat de kosten bij de ziekte van een werknemer erg duur worden, is het slim om om tijd te steken in de gezondheid en het welzijn van jouw medewerker. Dit kun je al bereiken door regelmatig gesprekken met je personeel te voeren, niet alleen over de werksituatie maar ook de thuissituatie. Een werknemer die veel stress ervaart zal ook minder productief zijn. Geef met regelmaat je waardering voor het personeel aan en laat ze meedenken/ beslissen bij nieuwe plannen van uw onderneming. Op deze manier zal een verbetering plaatsvinden in de band met het personeel en zullen zij uiteindelijk minder snel ziek melden.

Goed verzuimmanagement
Door het bijhouden van verzuimcijfers door een goed verzuimmanagement, constateer je verzuimpatronen van werknemers snel en kan je dreigend ziekteverzuim voorkomen. Het kost wat tijd, geld en energie maar dit verdien je op de langere termijn absoluut terug. Door het bijhouden van het verzuim kunt u er voor kiezen om uw minst-verzuimende werknemers een extra vrije dag te geven, op deze manier laat u waardering zien voor de best presterende werknemers. Veel grote bedrijven leiden een goed verzuimmanagement en denken na over de gevolgen van het gebruik van materialen zoals bijvoorbeeld bureau’s en stoelen. 
Voorkoming van verzuiming 
De beste manier om verzuim onder werknemers zo laag mogelijk houden is natuurlijk de voorkoming hiervan. Steek als ondernemer tijd in de gezondheid van jouw werknemers, dure verzuimverzekeringen zijn immers duurder dan de preventie. Door gezonde initiatieven op de werkvloer zoals het zogeheten ‘werkfruit’

Preventie: van appels tot yoga

Omdat ziektekosten aardig in de papieren kunnen lopen, is het raadzaam ervoor te zorgen dat je werknemers gezonder worden. Investeren in preventie is bovendien voordeliger dan een dure verzuimverzekering. Naast het overwerkverbod en een fijne werkomgeving, kun je nog veel meer doen. Bied je werknemers bijvoorbeeld werkfruit aan. Al vanaf 2 euro per persoon per week ontvang je 5 stuks fruit en de kosten zijn fiscaal aftrekbaar (meer info vind je op www.werkfruit.nu). Kijk ook eens naar de mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij de sportschool, sauna of de plaatselijke groenteboer. En misschien kan er dit jaar wel fruit in het kerstpakket, in plaats van chocolade en koekjes.

Toch iemand ziek? Blijf in contact!

Ondanks al je inspanningen kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er iemand ziek wordt. Laat je goed adviseren door een arbodienst en het is raadzaam je verzuimverzekering eens onder de loep te laten nemen door een adviseur. Wat is er gedekt en wat niet? En alle creatieve manieren om ziekteverzuim te verminderen ten spijt, het belangrijkste blijft simpelweg: toon oprechte aandacht voor je werknemer en zorg dat hij of zij betrokken blijft bij het bedrijf. Zo komt hij sneller terug en dit bespaart jou kosten.

 

Hoe werkt het?

Stap 1

 

Zijn uw bedrijfsaankopen te duur, heeft u iets nodig of wilt u gewoon kijken of het goedkoper kan? Het blijft altijd moeilijk om een keuze te maken tussen bedrijven en aanbiedingen. Wie is nu betrouwbaar en wie biedt de beste prijs-kwaliteitsverhouding?

De eerste stap die u kunt zetten is simpel, kies een branche uit in het menu of op de bovenstaande knoppen. Zodra u een keuze heeft gemaakt wordt u de optie geboden om een formulier in te vullen zodat we u de beste voorstellen kunnen garanderen.

PS: (Wees niet bang voor de formulieren, wij houden zelf ook niet van formulieren invullen en hebben er voor gezorgd dat ze lekker kort en bondig zijn.)

Stap 2

 

De eerste stap naar tijd & geld besparen is gezet. U heeft als het goed is een formulier zo specifiek mogelijk ingevuld met een paar eenvoudige vragen, en u heeft precies kunnen beschrijven waar u nu naar op zoek bent.

Nu gaat het dan echt gebeuren, uw ingevulde formulier komt bij onze medewerkers terecht die direct aan de slag gaan voor u. U ontvangt binnen 5 werkdagen een offerte waar u niet omheen kan.

PS: (Niet perse de goedkoopste, maar wel de goedkoopste met de beste kwaliteit.)

Stap 2

 

De eerste stap naar tijd & geld besparen is gezet. U heeft als het goed is een formulier zo specifiek mogelijk ingevuld met een paar eenvoudige vragen, en u heeft precies kunnen beschrijven waar u nu naar op zoek bent.

Nu gaat het dan echt gebeuren, uw ingevulde formulier komt bij onze medewerkers terecht die direct aan de slag gaan voor u. U ontvangt binnen 5 werkdagen een offerte waar u niet omheen kan.

PS: (Niet perse de goedkoopste, maar wel de goedkoopste met de beste kwaliteit.)

Stap 3

 

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af, dat No Cure No Pay hoe zit dat nu? En zitten er geen addertjes onder het gras?. 

Elke aanvraag is in eerste instantie gratis. Bieden wij een toegevoegde waarde en wilt u ingaan op de offerte die u is toegezonden? Dan vragen wij €14,95 per aanvraag. U betaalt dus alleen als onze partner de beste prijs-kwaliteitsverhouding aanbiedt. 

PS: (U zit dus nergens aan vast als u een aanvraag doet, pas als u ingaat op de offerte die u ontvangt betaalt u de €14,95.)

x Gedeeld