Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Waarom zou je zonnepanelen zakelijk aanschaffen en wat maakt het interessant? Kostenbesparing is natuurlijk een groot voordeel bij het kiezen voor zonnepanelen. Wist je dat je zelfs fiscale voordelen kan oppiken bij een elektrische of hybride auto van eigen zonne-energie? Hieronder een korte uitleg over één van de vele voordelen van het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen.

Denk bijvoorbeeld aan uw zakelijke auto, is deze elektrisch?

Rijdt u een elektrische of hybride auto op de naam van de zaak? Dan mag u de zonnepanelen en het laadpunt om de auto van energie te voorzien zakelijk aanschaffen. deze regeling geldt zelfs bij plaatsing op uw privé-woning!

Voordelen van zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Deze voordelen komen voort uit de KIA, de MIA en de gewone bedrijfseconomische afschrijving. Bij uitvoering van grotere projecten geldt ook nog de EIA. Voor meer informatie over de subsidie omtrent het plaatsen van zonnepanelen refeer ik naar mijn artikel over subsidies voor ondernemingen.

Deze subsidies kunnen u een fiscaal voordeel van wel duizenden euro’s opleveren. Maar dat niet alleen, u bent ook nog is duurzaam bezig!

De voorwaarden voor u om te kunnen profiteren van de fiscale voordelen:

De elektrische auto moet zakelijk zijn aangeschaft

Als de elektrische auto op naam van de zaak is aangeschaft, dan zijn de gemaakte kosten van het opladen voor de zaak. De benodigde zonnepanelen die deze stroom opwekken kunnen dan ook op naam de van de zaak aangeschaft worden, zelfs de installatie kan gedeclarreert worden! Zelfs als ze bij uw privé woning worden geïnstalleerd.

De zonnepanelen mogen niet aard- en nagelvast zitten

Wanneer de zonnepanelen niet aard- en nagelvast aan de woning verbonden zijn, behoren de zonnepanelen voor de inkomstenbelasting en vennootschapbelasting tot het keuzevermogen. Door deze regeling kan de ondernemer zelf kiezen of de zonnepanelen onder het privé- of ondernemingsvermogen vallen. Om van het fiscale voordeel te genieten moet de ondernemer kiezen voor het ondernemingsvermogen

De zonnepanelen moeten stroom leveren aan de elektrische auto

Om deze voorwaarde aanvaardbaar te maken, dienen zowel zonnepanelen als de auto bemeten te worden. Dit dient apart van andere apparaten te gebeuren. Technisch gezien moeten beiden daarom op een afzonderlijke groep in de meterkast worden aangesloten. Deze groep moet hierna met een gecertificeerde kilowattuur-meter bemeten worden.

Het gebruik van de zonnepanelen moet voor een materieel deel zakelijk zijn

De geïnstalleerde zonnepanelen moeten voor een zogeheten ‘materiaal deel’ zakelijk worden gebruikt om van fiscale voordelen te kunnen profiteren. Dit wil zeggen dat u de zonnepanelen voor 90% privé mag gebruiken en de overige 10% zakelijk moet gebruiken.

De onderneming moet winst creëren

Voor veel bedrijven is zonnestroom al goedkoper dan grijze stroom. Dankzij verschillende fiscale aftrekmogelijkheden kunnen bedrijven hun investering snel terugverdienen.

Elektrisch en hybride rijden op uw eigen zonne-energie is niet alleen een duurzame keuze, maar heeft ook fiscale voordelen!

Een steeds vaker horende term binnen ondernemingen is MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Een bedrijf dat MVO uitvoert heeft een integrale visie op een duurzame bedrijfsvoering. Daarnaast geeft  MVO een positieve impuls op het imago van uw bedrijf en kan het effect hebben op uw omzet. En hierbij is het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand een goede vorm van Duurzaam Maatschappelijk Verantwoord ondernemen.

Alle voordelen bij zakelijke aanschaf van zonnepanelen op een rijtje:

  • Vaste lage energieprijs
  • Fiscale voordelen
  • Duurzame uitstraling en duurzaam imago
  • Onafhankelijk van energieleveranciers
  • Een investering in uw eigen zonnepanelen
  • Verbetering van het energielabel

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Zakelijke zonnepanelen offertes
Author Rating
41star1star1star1stargray
x Gedeeld