Zonnepanelen zakelijk

Je kunt als ondernemer je steentje bijdragen aan het duurzaamheidsklimaat, kosten besparen en inspelen op de steeds belangrijker wordende trend: duurzaamheid. Door energie op te wekken met zonnepanelen bespaart u kosten doordat het kantoorpad en het gebied rondom een groot deel van het jaar verlicht worden door zon. Deze zonnestralen worden omgezet om uw bedrijf van energie te voorzien in de vorm van warmte en stroom.

Zakelijk gezien kan het interessant zijn om zonnepanelen zakelijk in te zetten

Wanneer u zakelijk gezien interesse heeft in het installeren van zonnepanelen is het wel prettig om vooraf te weten wat de kosten en baten van zo’n installatie zijn. Helaas is het op internet lastig om de juiste informatie te vinden, daarbij weet je ook nooit helemaal zeker of de geboden informatie aansluit op uw bedrijf.

Gemak weegt vaak op tegen de voordelen van duurzame energiebronnen

Helaas zien we dat veel bedrijven nog steeds gebruik maken van energie die van de energieleverancier komt. Alhoewel we de logica achter deze keuze begrijpen vanwege het gemak, wegen de voordelen niet op tegen de nadelen.

Voordelen van zakelijke zonnepanelen

Energie van de leverancier brengt vaak hoge kosten met zich mee terwijl de kosten met een zonnepanelen installatie eenvoudig kunne worden gedrukt. Zonne-energie is voor bedrijven een van de meest effectieve manieren om kosten te drukken, daarbij biedt deze vorm van energie nog een heel aantal voordelen voor uw organisatie:

Voordeel 1 : U hoeft zelf zo goed als niets te doen

Zonnepanelen zijn geen lego doos met een handige handleiding. U heeft hier wat professionele hulp bij nodig, en hoeft zelf dus gelukkig niets anders te doen(misschien koffie zetten voor de monteur). Zo bent u er van gegarandeerd dat de zonnepanelen tot volle kracht komen en dat alles goed gemonteerd is. Het is belangrijk om te weten dat je ook een speciale accu nodig hebt voor zonnepanelen, in deze accu wordt de opgewekte energie opgeslagen.

Voordeel 2 : U kunt de energie dus opslaan en op elk moment benutten

Dit is een van de sterkste punten van zonnepanelen, je kunt de zonne-energie die opgewekt is altijd op een later tijdstip gebruiken. Zonne-energie is in Nederland natuurlijk niet altijd beschikbaar door ons klimaat, de zon valt sommige dagen erg tegen en zonnestralen worden dan grotendeels geblokkeerd. En u wilt natuurlijk ook gedurende de nacht stroom gebruiken zodat u veilig kunt bewegen door huis zonder uw nek te breken.

De accu helpt u gemakkelijk met het opwekken van duurzame energie

Dankzij de eerder besproken accu kunt u de opgewekte energie ten alle tijden gebruiken. Zo zit u dus nooit zonder stroom, zelfs als de zon er niet is. Mocht u de smaak te pakken hebben en erg veel stroom opslaan, dan kan dit al snel een extra inkomstenstroom worden voor uw onderneming. U kunt namelijk overtollige energie verkopen aan uw energieleverancier, deze zal betalen voor de door u opgewekte stroom.

Voordeel 3: U maakt kans op gunstige subsidies

Zonnepanelen zijn de eerste jaren vooral interessant geweest voor consumenten, maar nu is de tijd aangebroken voor ondernemers om ook te investeren in deze prachtige manier van energie opwekken. De Nederlandse overheid doet er veel aan om Nederland een van de meest duurzame landen van Europa te maken, er worden dus interessante subsidies uitgereikt aan ondernemingen die gebruik maken van zonnepanelen.

Wat handig is voor u als ondernemer is dat de subsidies zeer duidelijk zijn vastgesteld, U ontvangt een standaardbedrag wanneer u nieuwe zonnepanelen aanschaft. Maar er zijn ook voordelen die op basis van een percentage worden berekend. Zo kunt u een subsidie krijgen die gelijk staat aan enkele procenten korting op de aanschaf van nieuwe zonnepanelen.

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Zonnepanelen zakelijke offertes
Author Rating
41star1star1star1stargray
x Gedeeld