5 handige tips voor een bedrijfsverhuizing

5 handige tips voor een bedrijfsverhuizing

januari 22, 2020 Uit Door admin

Ben je toe aan een nieuw bedrijfspand, omdat je bedrijf zich aan het uitbreiden is met werknemers producten en diensten waardoor het pand waar je gevestigd bent te klein wordt? Dan is het een goed idee om te verhuizen naar een nieuw pand waar je de ruimte en de ligging hebt waardoor je zelfs nog extra ruimte over hebt om uit te breiden in de toekomst en het bedrijfspand goed bereikbaar is voor je klanten. Het kan zijn dat je opzoek bent naar een nieuw pand of je hebt er al een gevonden. Wanneer je een pand hebt gevonden en gekocht is het handig om een verhuisservice in te huren die gespecialiseerd zijn is een bedrijfsverhuizing. Deze bedrijven kunnen de kantoor spullen snel en efficiënt vervoeren naar het nieuwe pand waar alles weer netjes wordt uitgeladen. In dit artikel worden er vijf handige tips beschreven die je goed kan gebruiken van voor en tijdens de verhuizing.

Tip 1: Huur een verhuisbedrijf in

Wanneer je als bedrijf gaat verhuizen is het handig om dit zo snel mogelijk te laten verlopen, zodat er weer gewerkt kan worden en geld verdiend wordt. Daarom is het handig om bij een zakelijke verhuizing een verhuizers in te huren die je helpen om de verhuizing zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Deze verhuizers hebben verhuiswagens tot hun beschikking die het vervoeren van veel spullen erg gemakkelijk maken.


Tip 2: Stel een verhuisplan op

Medewerkers komen wel eens met een aantal vragen over de grote verhuizing naar het duurzame bedrijventerrein. Het is daarom een goed idee om een stappenplan op te stellen om zo verwarring tijdens en voor het verhuizen te voorkomen. De medewerkers weten dan dus bijvoorbeeld wanneer ze hun spullen moeten gaan ordenen en inpakken.

Tip 3: Tijd en geld besparen met vroegtijdig inpakken

Het is handig om een dag of twee voor de verhuizing de dingen die ingepakt kunnen worden ook in te pakken. Zo bespaar je geld en tijd, omdat de ingehuurde verhuizers dit niet meer hoeven doen. De verhuizing kan hierdoor ook een stuk sneller en soepeler verlopen.

Tip 4: Stel éen of twee leiders aan

Een goed idee is om één of twee leiders aan te stellen die alle vragen kunnen beantwoorden en de verhuizers en medewerkers kunnen aansturen om de zakelijke verhuizing zo snel mogelijk te laten verlopen en hierdoor ook verwarring te voorkomen tussen het personeel. Deze leiders weten precies hoe het verhuizen moet gebeuren en welke acties er moeten worden gedaan wanneer er toch iets fout blijkt te gaan lopen.

Tip 5: Organiseer de juiste benodigde hulpmiddelen

Wat slim is om te doen is om de hulpmiddelen zoals een verhuiswagen of een palletwagen waar zware meubels op kunnen geladen worden om zo het werk lichter te maken. Omdat deze dingen ruim van tevoren worden geregeld kunnen de niet beschikbare middelen nog vervangen worden of ergens anders worden geregeld om het verhuizen een stuk minder zwaar te maken en een stuk efficiënter te laten gebeuren.