Aandachtspunten voor in de winkel in het najaar

Aandachtspunten voor in de winkel in het najaar

oktober 1, 2021 Uit Door admin

Terwijl de meeste mensen nog steeds wat nagenieten van de zomer, komt het herfstseizoen al snel dichterbij. Met het officiële begin van de herfst, zouden de winkeliers deze tijd moeten gebruiken om hun winkels op deze seizoenswisseling voor te bereiden.

Prijs de zomerartikelen af

Eén van de eerste stappen ter voorbereiding op het komende herfstseizoen is om de huidige zomerartikelen en kleding in jouw winkel af te prijzen. Nu de zomer ten einde loopt, zullen minder shoppers namelijk dingen zoals badpakken, strandhanddoeken, zonnebrandcrème, enzovoort willen kopen. Dit betekent niet per se dat je ze uit de schappen moet halen, want zelfs als een shopper niet van plan is het product dit jaar te gebruiken, kunnen ze het alsnog voor volgend jaar aankopen, dit vooral als de prijs goed is.

Pas de etalage aan

Er bestaat geen beter moment dan voor het begin van een nieuw seizoen de etalage van jouw winkel aan die van het herfstseizoen aan te passen. Shoppers willen immers niet keer op keer dezelfde etalage zien, want ze zullen deze dan onbewust beginnen te negeren. Dit is immers hetzelfde fenomeen dat met internetgebruikers wordt geassocieerd die gedurende een langere tijd aan dezelfde advertentie bloot worden gesteld. Om jouw winkel dus fris te houden en alsmede de klanten geïnteresseerd te houden in wat het te bieden heeft, creëer je uiteraard een nieuwe etalage met een herfstthema!

Houd de winkel goed schoon

Een schone winkel is essentieel als je succes wilt hebben. Je klanten zijn namelijk veel enthousiaster om een winkel binnen te stappen die schoon is, en gemakkelijk te navigeren. Volgens een recent onderzoek richten klanten zich voornamelijk op schonere, hygiënischere winkels wanneer ze een winkel bezoeken. Dit komt omdat we ons van nature veiliger en comfortabeler in schonere omgevingen voelen, alwaar zich plotseling geen onverwachte risico’s kunnen voordoen

Vooral in het najaar is het natte weer een groot aandachtspunt. Het begint uiteraard met de juiste winkelmat op maat die op een vakkundige wijze het meeste vuil van buitenaf tegenhoudt en tevens uiterst belangrijk voor de veiligheid is. Want een goede entreemat kan vooral bij regenachtig weer flinke uitglijders voorkomen. Een standaard voor paraplu’s kan alsook erg handig zijn.

De vitrinekasten, kassa-omgeving, etalages en kleedkamers zullen in de periode, die tevens naar de drukke periode van het Sinterklaasfeest en Kerst leidt, de meeste bezoekers trekken. Deze gebieden zullen in de winkel de meeste aandacht voor een schoonmaakbeurt nodig hebben. De winkelvloer ontvangt in deze periode van het jaar meestal ook wat extra voetverkeer. Dit betekent dat jij jouw vloeren zeker wekelijks grondig schoon moet maken.

Overweeg geurmarketing

Als laatste zouden we het ook nog heel even over geurmarketing kunnen hebben, want geuren kunnen een specifieke sfeer in een winkel creëren, ook al gebeurt die beïnvloeding bij veel klanten vaak onbewust. Lekkere geuren in een winkel zorgen veelal voor blije klanten en alsook meer verkoop! Plus daar waar het lekker ruikt willen de klanten ook wel graag wat vaker en langer verblijven. 

Wil jij dus meer respons en aandacht voor je winkel: gebruik dan een geurbeleving. Het is namelijk een krachtig middel voor nog meer binding met je klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fruit-, eucalyptus- of bloemengeuren… of wat dacht je van de geur van warme chocolademelk in de herfst! Al is die laatste natuurlijk niet voor iedere winkel geschikt.