Een laadpaal kopen? Hierop moet je letten!

Een laadpaal kopen? Hierop moet je letten!

januari 3, 2022 Uit Door admin

Als je in het bezit bent van een elektrische auto, dan is het aanschaffen van een laadpaal zeker het overwegen waard. De vrijheid die een eigen laadpaal je geeft is namelijk enorm. Je kunt altijd laden wanneer je maar wilt en betaalt hier ook nog eens de standaard net prijs voor. Sta je op het punt om een laadpaal te laten installeren, dan zijn er een aantal factoren waarop je moet letten. In deze bespreken we enkele van deze factoren om je hier een beetje wegwijs in te maken. 

Let op de capaciteit

Je auto opladen met een laadpaal van de juiste capaciteit is heel erg belangrijk. Daarom is het je aangeraden om erop te letten dat je auto en je laadpaal op elkaar afgestemd zijn. Een snelle laadpaal voor een traag ladende auto of andersom, heeft verlies van capaciteit tot gevolg. Over het algemeen kun je hierin wel beter kiezen voor een laadpaal die meer vermogen kan doorgeven dan de auto. De stroom zal naar het juiste wattage worden omgevormd in de laadpaal zelf en dit zal de auto niet schaden. Je kan op deze manier de auto gewoon op het maximale vermogen opladen.

Laadpaal of een ander laadstation 

Bij een laadpaal thuis denken we in de meeste gevallen aan een paal waarbij we de gelegenheid hebben om onze elektrische auto op te laden. Maar er is ook iets anders dan een laadpaal. Zo kunnen mensen kiezen voor een wallbox. Het kiezen voor een wallbox hangt van de muur van je woning af. Aan de hand van de beste plaats voor je laadstation kun je ervoor kiezen om een laadpaal of een wallbox te laten installeren. Het gaat erom dat je elektrische auto op een gemakkelijke manier de lader moet kunnen bereiken, omdat er nimmer gebruik gemaakt mag worden van een verlengkabel. Bij het kiezen van een laadpaal heb je verder ook de gelegenheid om te gaan voor verschillende designs. Als een gewenst design van een bepaalde laadpaal overeenkomt met de technische aspecten van je elektrische voertuig, dan is de keuze snel gedaan.