Hoe je kantoorafval vermindert op simpele wijze

Hoe je kantoorafval vermindert op simpele wijze

november 9, 2022 Uit Door admin

We weten allemaal wel dat het verminderen van afval een belangrijk onderdeel van het behoud van de hulpbronnen van onze planeet is. Gelukkig zijn velen van ons zich bewust van onze impact en doen ze allerlei inspanningen om het afval thuis te verminderen. Maar hoe zit het met het verminderen van afval op de werkvloer?

Er zijn bedrijven die geen tijd, geld of energie in het verminderen van het afval op de werkplek wil steken. Ze denken bijvoorbeeld dat het te lastig is om een programma hiervoor op te zetten. Toch zijn er zeer eenvoudige manieren om de kantoor afvalberg te verminderen. Hieronder zijn enkele gemakkelijk te implementeren suggesties om niet alleen het milieu te helpen, maar om het bedrijf ook op de lange termijn geld te besparen.

Vervang gloeilampen door LED lampen

Energie-efficiëntie in het bedrijfsleven betekent dat er zo weinig mogelijk geld aan het betalen van elektriciteitsrekeningen uitgegeven wordt. Als er nog veel TL-verlichting in het kantoor aanwezig is, dan gebruikt het niet de meest energiezuinige verlichtingsarmaturen op de markt. Vervang ze liever door LED lampen, zodat het zeker is dat er energie en geld bespaard wordt.

Gebruik herbruikbare producten

Als de voorraadkast op het kantoor vol met allerlei wegwerp gerei of producten staat. Dan is het misschien de hoogste tijd om hier een ​​upgrade uit te voeren. Probeer in plaats daarvan zoveel mogelijk herbruikbare producten te gebruiken. Doe dit vooral bij het lunchen en het drinken. Vervang al je wegwerp keukengerei zoals vorken, messen, lepels, bekers en nog veel meer. Gebruik duurzame bedrukte koffiebekers met het logo van het bedrijf. De kantoormedewerkers kunnen deze keer op keer hergebruiken. Hetzelfde geldt voor persoonlijke waterflessen. Al dit keukengerei kan na gebruik simpel gewassen worden, in plaats van alles weg te gooien.

Voeg veel kamerplanten toe

Kamerplanten kunnen een kantoor letterlijk en figuurlijk een stuk groener maken. Want door veel groen in het kantoor op te nemen, wordt de kwaliteit van de binnenlucht verbetert. Dit komt de algehele gezondheid van alle personen op het kantoor ten goede. Afgezien daarvan maken deze kamerplanten de kantoorruimte veel aantrekkelijker en verbetert het bovendien de stemming van iedereen eromheen. Zorg er natuurlijk wel voor dat de planten die uitgekozen worden voor een kantoor geschikt zijn.

Gebruik groene schoonmaakproducten

De schoonmaakproducten die men veelal op kantoor en thuis gebruikt, zijn vaak erg giftig en slecht voor de algehele gezondheid. Ze kunnen daarnaast ook slecht voor het milieu zijn. Vervang voor het schoonmaken deze producten liever door hun groenere alternatieven.

Gebruik minder papier

Hoewel onze samenleving meer dan ooit van moderne technologie afhankelijk is, vertrouwen veel kantoren nog steeds behoorlijk op papier of andere vormen van tastbare documentatie. Het gebruik van papier zorgt niet alleen voor rommel op het kantoor. Maar het is ook geen veilige manier om informatie op te slaan. Dat is nog voordat de milieu-impact van het dagelijks gebruik van honderden pakken papier overwogen wordt. Dus probeer waar mogelijk alles te digitaliseren.

Stimuleer een groen woon-werkverkeer

Het woon-werkverkeer met de eigen auto draagt ​​bij aan de uitstoot van gassen die schadelijk voor het milieu zijn. Al deze particuliere voertuigen zijn ook verantwoordelijk voor een groot deel van de verkeersopstoppingen en het stadsverkeer dat op veel plaatsen een werkdag bemoeilijkt. Moedig daarom werknemers aan om met het openbaar vervoer te reizen of te gaan carpoolen. Je kunt degenen die dichtbij wonen stimuleren om met de fiets of benenwagen naar het werk te gaan.

 

Er zijn tal van manieren waarop een bedrijf duurzame acties binnen hun organisatie kunnen creëren. Dit is niet alleen een goede zakelijke praktijk. Maar het is ook een geweldige manier om aan de verbetering van het milieu bij te dragen. De kantoormedewerkers zullen deze milieuvriendelijke verschuiving ook zeker waarderen. En het bespaart het bedrijf ook nog eens geld!