PICO Neo 3 kopen kan in Europa alleen nog voor de zakelijke markt

PICO Neo 3 kopen kan in Europa alleen nog voor de zakelijke markt

juli 16, 2021 Uit Door admin

Het was even wachten, maar eindelijk is ie er dan, je kunt nu de PICO Neo 3 kopen. De VR-headset is de logische opvolger van de PICO Neo 2 en is in alles een stap verder dan zijn voorganger. Alleen wat betreft design lijkt de Neo 3 enigszins op de Neo 2, al zijn de camera’s nu niet meer zo zichtbaar op de headset.

In Europa bedoeld voor alleen zakelijke Enterprise gebruik

De PICO Neo 3 kopen betekent in letterlijke zin een lichtere versie kopen ten opzichte van de Neo 2 en de specificaties van de nieuwste trots van PICO zijn behoorlijk beter. Het is een gegeven dat de PICO Neo 3 kopen in Europa vooralsnog alleen kan als je de headset zakelijk gebruikt. De Europese versie is speciaal ontwikkeld voor Enterprise. In Azië is dat anders en ondertussen is er enige hoop dat de consument binnen afzienbare tijd ook de mogelijkheid krijgt de PICO Neo 3 te kopen. Dat heeft te maken met de investeringsronde die de onderneming deed. Het wist 37,5 miljoen euro binnen te harken en dat geld wordt, zo zegt PICO, gebruikt om de activiteiten in Azië te vergroten en om de activiteiten in het Westen uit te breiden. Er is dus hoop.

De concurrenten van de PICO Neo 3 zijn in Azië verboden

In Azië is de PICO Neo 3 kopen aan de orde van de dag. Dat heeft zeker ook te maken met het feit dat de concurrenten in de vorm van de VR bril van Facebook en de Oculus in grote delen van Azië verboden zijn. De PICO Neo 3 kopen betekent in Azië betekent dat je overigens langere speelsessies kunt ondergaan, dit onder meer door het meer gebogen scherm en de verversingssnelheid die nu op 90 Hz ligt. Ook het aantal te spelen games in Azië is fors uitgebreid terwijl de app nadrukkelijk verbeterd is.

Standalone headset wordt aangedreven door Qualcomm Snapdragon XR2

De standalone headset heeft een 6 DoF headset met werkelijk prachtige specificaties. Er is wat gelijkenis met de al eerder genoemde bril van Facebook en de Oculus Quest. Toch betekent de PICO Neo 3 kopen dat je een unieke VR-bril koopt die zijn gelijke niet kent. De Neo 3 versie wordt aangedreven door Qualcomm Snapdragon XR2 en maakt gebruik van wifi 6. De headset heeft de beschikking over vier groothoek camera’s die in staat zijn om tot op de millimeter nauwkeurig te positioneren.

Ruimtelijke lokalisatie op basis van SLAM

De headset van PICO gebruikt ruimtelijke lokalisatie op basis van SLAM, dat staat voor het gelijktijdig gebruik van lokalisatie en mapping. Wat betreft controller tracking wordt gebruik gemaakt van computervisie. De PICO Neo 3 kopen betekent dat je de beschikking krijgt over een headset met liefst 32 tracking sensoren. En zo kun je wat betreft de specificaties nog wel even doorgaan. De Neo 3 is meer dan de moeite waard. Het zou prettig zijn dat ook de Europese consument er gebruik van kon maken.