Wat is een doorkiesnummer precies?

Wat is een doorkiesnummer precies?

april 28, 2022 Uit Door admin

Een doorkiesnummer kan heel handig zijn, maar niet iedereen weet wat het precies is en hoe het werkt. Een doorkiesnummer is niks meer of minder dan een telefoonnummer dat aan een specifiek telefoontoestel dat achter een telefooncentrale zit is toegewezen. Deze optie wordt veel gebruikt op de zakelijke markt om verschillende redenen.

Twee varianten

Er zijn twee varianten van een doorkiesnummer.

  1. De eerste optie is dat een intern toestel direct van buitenaf gebeld kan worden. Dit kan gedaan worden door in het menu een nummer te kiezen, waarna de centrale het gesprek doorverbindt naar het betreffende toestel.
  2. De andere optie is een systeem waarbij meerdere telefoons bereikbaar zijn op één nummer en waar je door degene die opneemt wordt doorverbonden met het toestel van degene die je nodig hebt.

Wanneer is een doorkiesnummer zinvol?

Zoals gezegd worden doorkiesnummers voornamelijk zakelijk gebruikt, in bedrijven waar men een telefooncentrale heeft. Dat kan zowel een fysieke telefooncentrale als een virtuele variant zijn. Een intern doorkiesnummer kan heel handig zijn in diverse situaties. Door op 1 nummer bereikbaar te zijn vergroot je de bekendheid met je bedrijfsnummer.

  • Een automatisch systeem dat binnenkomende gesprekken door kan verbinden op basis van het nummer dat mensen in het menu ingeven is zeer handig bij bedrijven die veel telefoontjes per dag krijgen. Zo kan je personeel zich bezighouden met het beantwoorden van de gesprekken waarbij de beller automatisch met de goede persoon wordt doorverbonden.
  • Afhankelijk van de organisatie van het bedrijf kunnen binnenkomende gesprekken bij een secretaresse terecht komen of bij degene die telefoondienst heeft. Hij of zij kan het gesprek vervolgens doorverbinden naar het toestel van degene waar de beller mee wil spreken. Dit is een goede optie voor bedrijven die minder telefoontjes ontvangen of waarbij het niet makkelijk voor de beller is om te bepalen bij wie ze precies moeten zijn.

Conclusie

Een doorkiesnummer is dus een telefoonnummer waarmee het gesprek wordt doorverbonden met een specifiek telefoontoestel. Je kunt gebruik maken van een doorkiesnummer als je een telefooncentrale hebt, waarbij het niet uitmaakt of dit een fysieke of virtuele centrale is. Tip: zakelijk telefoonnummer op mobiel

Een doorkiesnummer kan handmatig worden ingevoerd door degene die het gesprek aanneemt, of via een menu waarbij de beller zelf een keuze kan maken. Het kan per organisatie verschillen wat de beste optie is, afhankelijk van de omvang van het bedrijf en het gemiddelde aantal telefoontjes dat per dag binnenkomt.