Zo creëer je een goede werkomgeving voor meer werkgeluk

Zo creëer je een goede werkomgeving voor meer werkgeluk

mei 26, 2023 Uit Door admin

Als werkgever ben je voor een groot deel verantwoordelijk voor het welzijn van de medewerkers. Natuurlijk heb je niet op alles invloed, maar wel op hoe zij zich voelen op het werk. Een goede werkomgeving doet wonderen voor de mentale- en fysieke gezondheid. Daarom is het belangrijk dat hier extra aandacht aan wordt geschonken. Als het interieur van jouw kantoor binnenkort op de schop moet, is het dan ook belangrijk dat dit op de juiste manier wordt aangepakt. Met de hulp van professionals zoals https://www.cialona.nl/ ontwerp je het juiste interieur. Geheel passend bij jouw bedrijf. 

Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je aan denken? Hieronder geven we enkele tips om je op weg te helpen. 

Zorg voor de juiste basis 

Allereerst is het belangrijk dat de basis goed is. Hierbij moet met drie belangrijke factoren rekening worden gehouden:

  • 1. Voldoende natuurlijk daglicht

Men vergeet vaak hoe belangrijk het is om voldoende natuurlijk daglicht naar binnen te halen. Besef echter goed dat de mens veel baat heeft bij daglicht. Dit merk je zelf vast ook als de wintertijd van start gaat. De dagen worden korter en je ziet steeds minder licht. Hierdoor voel je je al snel vermoeider. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen een zogenaamde winterdip ervaren. Ons lichaam heeft daglicht nodig om goed te kunnen functioneren. Om productief te kunnen zijn. Heel belangrijk dus op kantoor. Investeer daarom in de juiste raambekleding en plaats bureaus zo veel mogelijk bij het raam. 

  • 2. Ergonomische kantoormeubelen

Ergonomie is van essentieel belang op kantoor. Met ergonomische kantoormeubelen voorkom je lichamelijke ongemakken. Het lichaam is immers niet gemaakt om hele dagen te zitten. Een actieve zithouding stimuleren draagt bij aan een gezondere werkomgeving en kan zelfs het aantal ziektemeldingen terugdringen. 

  • 3. Het juiste kleurgebruik

Wil je je interieur project zeker doen laten slagen? Dan is het verstandig om veel aandacht te besteden aan het kleurgebruik. De kleur vormt een zeer belangrijke basis voor de rest van het interieur. Welke kleuren je gebruikt, is geheel afhankelijk van het soort bedrijf en de ruimte die je wilt aanpakken. Bij creatieve beroepen mag er bijvoorbeeld best wel geëxperimenteerd worden met kleur. Dit terwijl je bij andere beroepen wellicht eerder voor een neutraler kleurenpalet kiest. Laat je informeren door een deskundige in kantoorinrichting, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. 

Vraag medewerkers om advies

Het is op een groot kantoor natuurlijk lastig om alle persoonlijke wensen te beantwoorden. Toch is het wel belangrijk om te onthouden dat jouw medewerkers de meeste tijd op kantoor doorbrengen. Daarom is het noodzakelijk om juist hun advies te vragen. Zij weten precies waar het aan schort in de huidige kantoorsetting. Al deze tips en ideeën kunnen vervolgens worden uitgewerkt in een compleet concept. Je kunt deze bijvoorbeeld aandragen aan het bedrijf dat deze verbouwing gaat realiseren.